Oci i cultura

Un ‘hippie’ a qui diuen Jesús

Un grenyut simpàtic i carismàtic envoltat d’inadaptats i marginats d’allò més variat. Un hippie, un amic, un líder, un revolucionari… Una bona persona. Així és el Jesús de Natzaret contemporani que proposa ‘Godspell’, un musical estrenat a Brodway als anys setanta i que aquest mes de març porta al Teatre del Sol el grup Hakuna. L’obra es va estrenar el passat diumenge 10 a les sis de la tarda, i es representarà el dissabte 16 de març a les 20.30 h i els diumenges 17 i 24 de març a les 18 h.

“És com si Jesús vingués en ple segle XXI”, explica la sabadellenca Núria de Bofarull, co-directora del musical, “s’hi parla de tot: del germà, de no jutjar, d’acceptar els altres, d’estar per ells, del perdó… És una història plena de positivisme que ha agradat a gent molt diferent, tant creients com no creients. És per a tothom”.

Ho confirma Luis Blasi, que interpreta el paper de Jesús: “El meu personatge no és un Jesús de toga i manta. És un Jesús que parla com a les Escriptures, però en un context totalment actualitzat. I que explota completament l’alegria del missatge evangèlic. És un personatge que transmet molta humilitat i alegria… És la bomba!”.

Els actors i actrius de ‘Godspell’ en un moment de l’obra / CEDIDA

Godspell neix de la ploma del nord-americà John-Michael Tebelak el 1971. La música, guanyadora d’un Grammy el 1972 i nominada un premi Tony l’any 1977, és del compositor Stephen Schwartz, autor de l’exitòs musical ‘Wicked’ (2003) i de les lletres de diverses pel·lícules d’animació com ‘Pocahontas’ (1995), ‘El Geperut de Notre Dame’ (1996), o ‘El Príncep d’Egipte’ (1998).

“La música és excelent, obra d’un dels millors compositors de Brodway dels darrers trenta anys”, explica Oleguer Alguersuari, l’altre co-director de l’obra. “És un èxit mundial, amb un format clàssic de musical –cançó i text– però que funciona molt bé”. Alguersuari, que ha produït musicals com ‘Joseph’ o ‘Fama’, remarca la qualitat del repartiment i el seu entusiasme.

El grup de teatre Hakuna no és professional, però la funció és d’un alt nivell tècnic i artístic. “No és una sorpresa, però el fet que sigui una companyia amateur fa que l’obra tingui una energia que sovint no trobes en altres representacions”, explica. “Portar ‘Godspell’ a Sabadell és un repte pel format i perquè el públic de la ciutat és molt exigent i està acostumat a obres potents”, afegeix Núria de Bofarull, que es mostra tranquila per la bona rebuda que ha tingut l’obra a Barcelona, on es va estrenar fa unes setmanes.

Tot i que la majoria del repartiment és de Barcelona o rodalies, els directors i alguns actors són sabadellencs. “Hi ha una part emotiva molt important per a l’Oleguer i per a mi d’estrenar al Teatre del Sol, on ens hi hem passat tantes hores”, diu Núria de Bofarull. Algersuari, de fet, ha volgut agrair l’acollida al Teatre del Sol, “on vaig començar a fer Musicals de la mà de Ramon Ribalta“, explica.

A més de Blasi, en el paper de Jesús i Bofarull (directora i actriu), completen el repartiment David Roca (Joan Baptista), Luis Torrelles (Judes), Blanca Silva (Raquel), Quique Prats (Tomás), Lucas Rey (Santiago), María Casas (Myriam), Laura Enrich (Salomé), Carmina de Bofarull (Juana) i Iñaki de Bofarull, Marta Parcerisa, Emma de Ribot, Ana Puig, Mònica Farré, Nena Vargas, Pere Carreras, Alejandro Cánovas, Pepe Oriol, Ana Oriol i Pau Roca, en d’altres papers.

Oriol Llistar i Carles Aluí (La Capsa de Trons) han estat els encarregats de la sonorització i Albert Pastor (Larry’s) de la il.luminació i la direcció tècnica. L’obra, amb música en directe, compta amb Keco Pujol al piano i teclats; Santiago Pujol a la bateria; Guillem Galofré i Carles Raiteri a la guitarra; i Enrique Prats a l’Ukelele. L’equip tècnic està format per Oleguer Alguersuari (director), Jose Parcerisa (productor) i Marta Buxeda (coreografies), entre d’altres.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top