Ciutat

En llibertat un dels dos empresonats per la violació múltiple de Sabadell

El jutge ha considerat que no es detecta rastre genètic o biològic “en cap de les mostres analitzades” d’R.O.

Moment de la sortida en llibertat d'un dels presumptes violadors. Fotografia d'arxiu / LLUÍS FRANCO

El titular del jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell, Marcos Melendi, ha deixat en llibertat un dels dos homes que estaven a la presó per la seva suposada vinculació amb la violació de Can Feu. En concret es tracta d’R.O., el darrer dels detinguts per l’agressió sexual múltiple, que es trobava en situació de presó provisional des del passat 8 de febrer, cinc dies després dels fets.

R.O. havia estat identificat en una de les rodes de reconeixement per la víctima, que va declarar que tres homes haurien estat els autors de l’agressió sexual. Un altre dels indicis que es van considerar per la seva entrada a presó va ser una empremta digital, que després l’Institut de Medicina Legal no ha pogut atribuir a aquest individu. R.O. és el germà d’un altre dels encausats i es va entregar de motu propi a la Policia Municipal tan sols quatre dies després de la violació.

El fugit i un dels empresonats, identificats en l’informe d’ADN de la violació

La defensa de l’investigat havia demanat la seva posada en llibertat perquè, segons va apuntar, l’empresa digital no es va trobar a la sala de l’antiga sucursal bancària on la víctima, veïna de Sabadell i de 18 anys, havia denunciat que havia estat violada. Davant de les evidències d’ADN, a partir de l’informe de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses, el jutge ha considerat que no es detecta rastre genètic o biològic “en cap de les mostres analitzades”.

El magistrat determina que l’investigat no va participar en la violació i contradiu el criteri de la Fiscalia, que assenyalava que va ser còmplice de l’agressió. Ara queda en situació de llibertat provisional, però manté l’obligació de presentar-se davant dels jutjats cada setmana, així com la retirada del passaport i que surti del país.

R.O. no hi era

El jutge valora la declaració de diversos testimonis i també les proves documentals aportades per la defensa per apuntar que, indiciàriament, R.O. ni tan sols hauria estat a la nau de la carretera de Terrassa en el moment dels fets.

L’advocat de la víctima de l’agressió sexual, sobre els investigats: “No tindrien cap inconvenient en atacar-la”

Tres testimonis, entre els quals hi ha la seva parella, que van apuntar que ell no hi era. De fet, la mateixa defensa ha aportat fotografies de la mateixa nit. Així mateix, la parella va aportar converses d’Instagram que contribuirien a reforçar aquesta versió, que podria contribuir a desvincular-lo dels fets.

Qui sí que apareix en l’ADN

Tal com ja va explicar el D.S., les anàlisis d’ADN realitzat per l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses apunten a M.A., a la presó de Brians II, i K.O., que es troba en parador desconegut des del passat 22 de febrer. Els dos informes realitzats per l’organisme han analitzat d’una banda, retalls de les calces, la dessuadora, el sostenidor i el jersei que duia la noia la nit del 3 de febrer, i també una funda de matalàs trobada en la mateixa sucursal ocupada. Pel que fa a la tercera de les mostres, és no identificable i tampoc és atribuïble a cap dels individus.

Crítiques de la família de la víctima de la violació pel fugit de la justícia: “La nostra filla no pot sortir de casa”

Pel que fa als detalls de la mateixa agressió sexual, i a partir l’anàlisi del metge forense, han transcendit nous detalls sobre com es va produir la violació múltiple: van ser diverses penetracions, tant per la via oral, vaginal i fins i tot en un dels casos anal.

Comentaris
To Top