Ciutat

L’Escola Pia celebra els 200 anys recordant ‘Pinzellades viscudes’

Aquest 2019 l’Escola Pia celebra el seu 200 aniversari. Al llarg d’aquest any l’escola celebra diferents actes per conmemorar l’arribada de l’escola a la ciutat de Sabadell. Aquest dijous ho va fer amb la conferència ‘Pinzellades de pàgines viscudes’, on a banda de fer un repàs de la història física dels diferents edificis de la institució, també es va poder escoltar el testimoni d’algunes persones que han passat al llarg de la seva història per l’escola.

Ramon Riera va ser l’encarregat de fer un resum de la creació i l’evolució de l’escola i del seu pes dins de la ciutat. Després, va donar pas als testimonis que han intervingut a l’escola de diferents maneres i en diferents èpoques com Salvador Soley, Joan Marcet, Ana M. Martinez, Josep M. Canet i Maria Soley, una alumna actual de l’escola.

L’acte, que es va celebrar a la Sala d’Actes de l’escola va reviure anècdotes curioses i divertides al voltant de l’escola, des de les cues que es feien per inscriure als alumnes quan encara no s’havia implementat la selecció ‘per punts’, o l’ús de l’esglesia durant els seus primers anys quan encara estava sense sostre.

L’Escola Pia sempre ha tingut un pes important dins de la ciutat, però també ha resistit moments durs com per exemple la prohibició de les ordres religioses del 1836 o la primera república el 1873.  El 1885 es va traslladar a l’edifici actual, que en aquell moment eren les afores de Sabadell, però allà tampoc es van lliurar de passar mals trangols com la Guerra Civil.

Comentaris
To Top