Ciutat

Llibertat amb càrrecs per l’autor de l’atropellament mortal al cementiri

En un any els positius per consum de drogues han passat de 31 a 41

La marquesina, després de l'impacte del vehicle / VICTÒRIA ROVIRA

L’autor de l’atropellament mortal d’aquest diumenge al migdia a la parada d’autobús de Cementeri ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició dels Jutjats de Sabadell. L’home, de 32 anys i de Sabadell, se l’investiga pels delictes d’homicidi per imprudència greu i un altre per per lesions. L’accident va provocar la mort d’una dona, de 86 anys, i ferides greus en una altra de 83. Se li ha retirat el passaport, el carnet de conduir, se li ha intervingut el vehicle i s’haurà de presentar setmanalment al jutjat.

La cocaïna va motivar el desenllaç fatal. El consum de drogues al volant ha anat en augment en els darrers temps. Així ho avalen les dades de la Policia Municipal a què ha accedit aquest diari, que apunten a un creixement del 32,2% dels drogotest positius en un any –de 31 el 2017 a 41 al tancament de 2018–.

Així mateix, els procediments per consum d’alcohol van créixer en aquest mateix període un 5,14% –de 389 a 409 casos–. “Les dades evidencien que hi ha un repunt i que hem de mantenir el control”, explica el sergent de la Policia Municipal Francesc Perea al D.S., que creu que des de la unitat de trànsit centrada en els controls de drogues i alcohol “hem de buscar l’efecte dissuassori”.

La majoria de procediments per consum d’alcohol o drogues el 2018 es van tramitar per la via administrativa (356), el que representa vuit de cada deu casos registrats (79,1% del total). La resta es van portar per la via penal, on les conseqüències pel conductor poden ser més greus.

Una dona morta i una altra ferida greu en un atropellament a l’entrada del cementiri

El còctel de drogues i conducció, a la Llei

La Llei castiga severament les imprudències al volant, especialment si el resultat de l’accident acaba amb ferits greus o víctimes mortals. El suposat autor de l’atropellament mortal s’enfronta a un delicte d’homicidi imprudent greu, castigat amb una pena de presó d’un a quatre anys i a un altre de lesions, que està penat amb fins a tres d’empresonament.

El Codi Penal va més enllà encara que les conseqüències de la conducció no siguin lesives per a terceres persones. A tall d’exemple, conduir després d’haver consumit drogues o begudes alcohòliques pot comportar una de pena d’un any de presó o bé feines per la comunitat. Negar-se a realitzar un drogotest o una prova d’alcoholèmia, també es punible amb fins un any de presó. De la mateixa manera, també es castiga amb presó qualsevol tipus de conducció temerària, i amb especial èmfasi si es posa en risc la vida d’altres persones.

Comentaris
To Top