Vallès

El Consorci per a la Gestió dels Residus finalitza la campanya "Excuses o separes"

Imatge dels assistents a l'acte de cloenda

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Occidental va concloure aquest dilluns la campanya “Excuses o separes”, amb la que ha fet diferents actuacions de conscienciació sobre la separació selectiva de residus. La cloenda es va fer amb un acte al Parc Audiovisual de Catalunya.

La campanya, que es va iniciar el passat novembre, ha tingut quatre eixos bàsics: conscienciar de la necessitat de separar adequadament els residus, el malbaratament alimentari, la separació de la fracció d’orgànica i la separació de l’oli. Tot això s’ha fet a través de campanyes a les xarxes socials, als mitjans locals i a través d’un telèfon, on la ciutadania podia resoldre dubtes a través de Whatsapp.

El president del Consorci i alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, va destacar la feina feta i va assegurar que les actuacions tindrien continuïtat. “Tenim assignatures pendents, segons ens demostren les dades de recollida. Hem de millorar el reciclatge però també hem de reduir els residus que generem, i sobretot, hem de reciclar molt millor la matèria orgànica. Aquesta és la gran assignatura pendent”, explicava Torralba, en referència a les dades que va publicar el consorci la setmana passada.

Influencers i Escape Room

 La campanya va utilitzar la veu de persones referents als municipis, els anomenats “influencers locals”, que de forma desinteressada van participar de les activitats i van ajudar a difondre la campanya. A nivell comarcal, destaquen els meteoròlegs Francesc Mauri i Eloi Cordomí, i el cuiner Marc Ribas.

Una altra novetat d’aquesta campanya i que tindrà continuïtat el curs vinent, són els 98 Escape rooms de reciclatge que s’han fet a diferents centres educatius de la comarca. En aquesta activitat han participat prop de 10.000 nens i nenes.

4.500 contenidors d’orgànica i 46 d’oli

 En el marc de la campanya es van realitzar 30 punts informatius sobre reciclatge. En aquests, les persones que s’apropaven s’enduien un cubell airejat per l’orgànica i bosses compostables. En total, aquesta acció ha repartit uns 4.500 cubells a diferents punts de la comarca, per tal d’ajudar a millorar la separació de la fracció d’orgànica. En el marc de la campanya també es van fer inspeccions de bosses de fracció de la resta a 6 municipis, aquestes van constatar que un 75% dels residus dipositats es podrien reciclar.

També s’han instal·lat 60 contenidors per al reciclatge de l’oli a diferents municipis. Aquesta acció ha anat acompanyada d’un informador que ha repartit 3.000 embuts per a dur a terme aquest.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top