Ciutat

Serracant acata: gira la pancarta pels presos i retira els llaços grocs

El govern ha girat la pancarta a favor de l’alliberament dels polítics independentistes empresonats de la façana de l’Ajuntament de Sabadell. Així ho ha demanat l’alcalde, Maties Serracant, per tal d’acatar la decisió de la Junta Electoral de Sabadell, que emplaçava al govern a retirar símbols “partidistes”.

Lamentablement ens trobem en aquesta situació“, ha exposat l’alcalde, Maties Serracant, després de prendre la decisió. Encara que compleix amb la resolució, el batlle ha expressat que la retirada de la simbologia no suposa cap canvi pel que fa al posicionament polític del govern: “Mantenim la nostra reinvindicació, creiem que és una vulneració del dret a la llibertat d’expressió“, ha expressat amb contundència.

La pancarta, ja retirada de la façana de l’Ajuntament / A.A.

L’Ajuntament ha pres aquesta decisió després de rebre el requeriment de la Junta Electoral, que desestima el recurs del govern i que força a desfer-se dels símbols relacionats amb el procés independentista. Tan PP com Cs va pressionar el govern realitzant queixes a la Junta Electoral. Ahir, els d’Adrián Hernández fins i tot van portar la polèmica davant la Fiscalia.

Precisament, aquest moviment de Ciutadans ha estat especialment criticat pel tinent d’alcalde Juli Fernàndez, qui ha considerat el trasllat als Jutjats de la qüestió és “la manera de fer campanya de Cs” i ha apuntat que la jurisprudència té “molta més feina” que estar pendent de la simbologia de l’Ajuntament.

Cs porta Serracant davant la Fiscalia pels llaços grocs

Estelades, llaços i pancartes, fora

L’Ajuntament va realitzar un recurs davant la Junta Electoral perquè volia saber si totes les pancartes –la de l’acollida de refugiats, per exemple– havien de ser retirades dels edificis municipals. Ara, l’organisme no respon sobre això però sí que deixa ben clar quins símbols han de retirar-se: estelades, llaços i pancartes a favor dels “presos polítics”.

En la resposta de la Junta Electoral, que ha pogut consultar el D.S., s’exposa que aquests símbols poden ser utilitzats per les formacions polítiques com a “propaganda electoral” però per part dels poders públics, de qui esperen una “rigorosa” neutralitat política.

El govern de Serracant retirarà tots els elements a excepció de la pancarta, que romandrà penjada de la façana encara que del revés, una maniobra que ja va utilitzar abans de les eleccions autonòmiques de 2017.

Comentaris
To Top