Ciutat

“Ens dutxem amb un rajolí d’aigua freda, és tercermundista”

Un dels veïns, mostrant l’escassa pressió de l’aigua de la seva dutxa / Óscar Espinosa

Diverses comunitats del carrer Walter Benjamin, al barri de Castellarnau, exigeixen “solucions immediates” a un problema històric amb la pressió de l’aigua. Segons han denunciat diversos veïns i ha pogut corroborar D.S., la pressió és insuficient a les quartes i cinquenes plantes de l’edifici número 28. És un problema que “és generalitzat als edificis del carrer”, especialment durant les hores punta (matí i nit).

“Dutxar-se en aquestes condicions és tercermundista, ens van vendre edificis de primera qualitat amb unes infraestructures pèssimes”, critica M.C, una de les afectades. I és que els problemes van més enllà de disposar d’una escassa quantitat d’aigua corrent: amb poca pressió, brolla poca aigua, la caldera es bloca i no genera aigua calenta. “Més d’un cop ens dutxem amb un rajolí d’aigua freda”, comenta Josep Gutés, un altre dels afectats.

La resposta

Les primeres proves d’un informe municipal apunten que Aigües Sabadell subministra una pressió de 2,8 bars –segons asseguren diversos afectats, tot i que D.S. no ho ha pogut corroborar amb l’Ajuntament–, però als pisos superiors la pressió és menor. Aigües Sabadell garanteix que ha visitat fins a tres vegades l’edifici i ha pogut comprovar que es tracta d’un problema aliè a la companyia.

“Hem fet proves a les comeses d’entrada i la pressió és de 3 bars”, apunten des de l’empresa, que sospita que pot ser un problema de la instal·lació privada. El reglament estableix que la companyia ha de subministrar un mínim de 2 bars i un màxim de 13 bars, així que Aigües Sabadell compleix amb la norma.

Comentaris
To Top