Ciutat

“Fora barracons!”: moments de tensió al ple per l’educació a Can Llong

Famílies de l’alumnat del barri de Can Llong han protestat a l’inici de l’acte

Serracant ha sortit del ple per parlar amb els manifestants / Óscar Espinosa

Famílies de l’alumnat del barri de Can Llong han protestat al ple municipal, celebrat aquesta tarda. La reclamació ha irromput enmig de la sessió plenària generant diversos episodis de tensió. Els veïns reclamen la construcció de l’Institut Arraona-Can Llong i l’escola Virolet.

Aquests dos centres educatius han estat des del seu origen de barracons, el que ha generat les crítiques dels pares. Hi ha hagut diversos compromisos per la seva construcció. La Generalitat té pendent licitar les obres des de fa anys.

“Volem l’institut!”

Una mare ha interromput el ple per reclamar l’eliminació dels barracons de la zona. La interrupció de la dona, que ha mostrat una clara indignació i s’ha dirigit directament a l’alcalde, Maties Serracant, ha suposat una aturada momentània del ple. El batlle els ha suggerit que abandonessin el ple.

Tot seguit, crits de l’exterior d’altres mares i pares han pujat de to i han arribat just fins l’entrada del ple. “Fora barracons!” i “Volem l’institut!“, han estat dues de les reclamacions més repetides. L’alcalde, i el tinent d’alcalde Joan Berlanga, en un intent de calmar la situació, han abandonat la sessió i s’han apropat a les famílies.

Fora del ple, Serracant s’ha dirigit a les famílies i ha apuntat que el govern ha treballat per solucionar la situació però afegint que la construcció de l’edifici és una competència de la Generalitat.

“Mai ningú havia fet tant des del govern municipal però no va tant ràpid com esperàvem“, ha reconegut l’alcalde, entre els crits dels manifestants. Per la seva banda, el tinent Berlanga ha criticat que els poders estatals hagi deixat de fer inversions tot mentre s’han produït rescats bancaris, com el Bankia.

“Hi ha rates al pati”

Dues mares, Mari Ortiz i Joana Álvarez, han explicat quina és la situació de l’escola Virolet, on porten els seus fills. “Els nostres fills ens expliquen que no poden anar al bany perquè fa mala olor, que hi ha rates al pati…“, exposa Ortiz. “Estem cansades que se’ns enganyi”, explica i afegeix que vol una “educació digna”.

“Que no surtin del pati plens de fang fins a dalt. Quan plou no podem accedir al col·legi de les goteres que hi ha”, afegia aquesta mare. Álvarez, també afectada, ha apuntat que l’Ajuntament ha de fer un pas més i “pressionar la Generalitat”.

Comentaris
To Top