Ciutat

L’advocat de la víctima es tem el pitjor: “L’últim detingut s’escaparà”

Dona la seva versió sobre l’incident que es va produir ahir en la roda de reconeixement

Fotografia: Óscar Espinosa

L’advocat de la víctima de la violació, Jorge Albertini, s’ha mostrat contrari a la posada en llibertat del darrer detingut per la violació múltiple de Can Feu. El lletrat, en declaracions a D.S., considera que hi ha un risc potencial de fugida per part d’M.B., que ahir va comparèixer davant del jutge i va quedar en situació de llibertat amb càrrecs. 

Albertini ha donat la seva versió sobre l’incident que es va produir ahir en la roda de reconeixement, en què el jutge va identificar una comunicació “totalment irregular” entre el lletrat i la víctima instants abans de la realització de la prova. “Ha estat un malentès. Només li vaig dir que estigués tranquil·la“, ha assegurat l’advocat, que nega la gravetat que atribueix el jutge.

Després de l’incident, el jutge va deixar sense efecta la roda de reconeixement i va apuntar que esperarà ara a rebre els resultats de l’anàlisi de l’Institut Nacional de Toxicologia a partir de les mostres biològiques aportades pel mateix investigat.

Veu risc de fugida

Albertini creu que s’hauria d’haver enviat a M.B. a presó després que fos identificat en la roda de reconeixement per la noia i que ell mateix reconegués ser a l’antiga sucursal bancària en el moment en què es va produir la violació. El lletrat considera que són indicis suficients com per prendre aquesta mesura cautelar.

Un error en la roda de reconeixement deixa lliure un dels detinguts per la violació

L’advocat considera que hi ha un clar risc de fugida per part del darrer detingut, després d’haver admès ser present a la nau en una declaració que ha considerat “no creïble”. “Aquest home s’escaparà“, ha augurat el lletrat. Així mateix, denuncia que el jutge no ha respòs a la seva petició de realitzar un buidatge del telèfon mòbil i una ordre d’entrada i registre.

Recurs per la roda frustrada

Sobre l’incident, Albertini considera que el jutge només té sospites d’una comunicació irregular, l’insta a demostrar-ho i anuncia que presentarà un recurs per haver deixat la prova sense efecte. “S’ha de provar i no especular”, exposa el lletrat, que apunta que “no tenia manera de conèixer” qui era el detingut abans de la roda de reconeixement. “Qui m’ho ha dit? La policia?”, es pregunta Albertini.

L’advocat qualifica “d’absurd” que la prova hagi quedat sense efecte i considera que hauria de ser presa en consideració, més si es té en compte que el resultat d’aquesta va ser positiva.

Comentaris
To Top