Ciutat

La 4a Bicicletada Ciclos Trujillo recapta uns 800€ per a la investigació de la diabetis

Més de 140 participen a la 4a Bicicletada Solidària de Ciclos Trujillo

Ciclistes iniciant la Bicicletada Solidària / LLUÍS FRANCO

Els timbres de les bicicletes brunzeixen sense parar al Parc Catalunya, els nens i nenes estan ansiosos per a començar a pedalejar. Es revisen els últims detalls de les bicicletes  assegurant-se que estan a punt per a la 4a Bicicletada de Ciclos Trujillo, la primera amb caràcter solidari. Des de bon matí s’han aplegat més de 140 ciclistes preparats per a començar el dia amb una mica d’esport. Els fons recollits es destinaran a la Fundació Diabetes CERO que emprarà íntegrament els diners en la investigació per a la cura definitiva de la diabetis del tipus 1.

Segons l’última Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) del 2016, a prop de 600.000 persones pateixen la diabetis a Catalunya. El representant de la fundació a la Bicicletada Miguel Ángel Delgado expressa que l’obstacle principal que dificulta la creació d’un tractament definitiu és la falta de finançament. Per aquesta raó aprofiten esdeveniments com aquests per intentar recaptar allò que l’Estat no els hi proporciona.

Galeria: Més de 142 ciclistes es solidaritzen per a la lluita contra la diabetis

La batucada Les Forques de Can Feu anuncia l’inici de la bicicletada amb tambors i timbals. Els ciclistes es col·loquen a la sortida i al capdavant Jordi Trujillo, un dels propietaris de Ciclos Trujillo. Després del compte enrere, les bicis comencen a rodar per tot el Parc Catalunya sense pressa ni competitivitat, es tracta simplement de gaudir d’un matí d’esport. Tant és així que al acabar la primera volta, Trujillo improvisa un altre circuit, ja que aquest, s’ha fet curt. Altres ciclistes que tampoc han volgut perdre l’ocasió se sumen més tard a la bicicletada des de diferents punts del Parc Catalunya. El més important avui és la solidaritat esportiva que ha aconseguit recaptar uns 800€ per a  la troballa d’un tractament definitiu contra la diabetis.

Quan arriben els ciclistes, la batucada els rep amb més música i ambient festiu. Per finalitzar la jornada, s’ha celebrat un sorteig en el qual 60 persones han pogut emportar-se a casa 3 pernils, 20 targetes regal per anar a l’Área Virtual i material fotogràfic de Swiss GO. Abans però, ha tocat recuperar forces amb entrepans, begudes i 300 dònuts de xocolata que, després de més d’una hora de circuit, estaven més que merescuts.

Comentaris
To Top