Ciutat

Aquest dimecres, marató de donar sang a Sabadell

Una extracció de sang a la unitat mòbil de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

“Sangfluencers és la nova campanya organitzada pel Banc de Sang per aconseguir més donants en les jornades vermelles. Sota el lema “Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”, l’entitat anima a utilitzar la influència de cadascú per fomentar la donació de sang a les xarxes socials, entre amics o a la feina. La Marató de Sang serà aquest dimecres 3 d’abril, al Casal Pere Quart, de 10 a 21 hLa campanya l’organitza el Banc de Sang i Teixits (BST), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, l’Escola l’Estel, Creu Roja Sabadell i l’Associació de Diabetis de Catalunya.

Una de cada 10 persones necessitarà una transfusió sanguínia i de cada donació, se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma. Per això, la intenció de la Marató és sumar donacions i més donacions i utilitzar la tecnologia a favor seu per poder salvar més vides. Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer (un dels hashtags de la campanya, juntament amb #bloodfuencer i #MsangSabadell) per fer històries amb Instagram, amb gifs per fer missatges de Whatsapp, Twitter o Facebook.

Quim pot donar sang?

Les persones aptes per donar sang qui sigui major de 18 anys, pesi més de 50 quilos i en cas de ser dona, no està embarassada. Per donar-ne no cal estar en dejú. El web www.donarsang.gencat.cat  dona resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang. Es pot donar sang més d’una vegada l’any. Les dones poden donar-ne 3 vegades l’any i els homes 4. Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

Comentaris
To Top