Ciutat

Arriba la Diada del Tèxtil amb els Saballuts, Minyons, Gausacs i Castellers de la Sagrada Família

Els Saballuts, en una imatge d'arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

Aquest diumenge dia 7 d’abril, els Castellers de Sabadell actuaran davant de la seu del Gremi de Fabricants (carrer de Sant Quirze, 30), a partir de les 12.00 h en motiu de la Diada del Tèxtil. Es tracta d’una actuació patrocinada per l’entitat patronal de la indústria tèxtil, i les colles convidades d’enguany seran els Minyons de Terrassa, els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de la Sagrada Família. El president dels Saballuts, Joan Carles Sánchez, ha explicat que la diada es va iniciar amb l’objectiu de posar en valor el passat tèxtil que es reconeix a la història de Sabadell; així com lligar indústria amb cultura, dues tradicions que serveixen per a explicar com és la ciutat i alguns dels seus grans valors socials i industrials.

L’actual cap de colla dels amfitrions de la diada, Bea Jiménez, coincideix amb el president dels Saballuts i ha assegurat que la Diada del Tèxtil és una de les més emblemàtiques i representatives de la ciutat de Sabadell. “És important portar moltes camises de cara al diumenge”, ha comentat; ja que els Saballuts actuen a casa per primer cop en l’inici d’aquesta temporada dels seus 25 anys, i en funció del tronc, la pinya i els assajos de la setmana esperen tornar a descarregar el 4de8 i el 7de7, a més d’afegir novament el 3de8 als castells de gamma alta.

Per altra banda Hugo “Txeco”, cap de colla dels Castellers de la Sagrada Família no nega que s’estigui treballant per a cobrir algunes baixes dels troncs aquest diumenge, però també ha afirmat que els barcelonins tornaran a Sabadell encarant la seva cinquena actuació de la temporada amb molta força i motivació per aconseguir descarregar el 5de7 per quart cop consecutiu, a més del 3de7 i el 4de7.

Els Castellers de Sant Cugat també s’han mostrat optimistes de cara als propòsits tècnics i organitzatius de la temporada. El cap de colla dels Gausacs, Martí Vinyes, ha aclarit que amb el nou procediment de millorar la dinàmica i la qualitat dels assajos, existeixen unes expectatives reals d’assolir altra vegada els castells de vuit que es van poder veure la temporada anterior. No està previst veure’ls aquest diumenge per part de la colla santcugatenca, tot i que serà molt possible apreciar castells de gamma alta de set.

Es desconeixen els objectius marcats pels Minyons de Terrassa de cara al diumenge, però els padrins de la colla sabadellenca no han deixat baixes les expectatives al ser dels primers en descarregar el 4de8 aquesta temporada, a més d’un 3de8 i un segon 2de7 a la Festa Major del Barri de Can Palet, el passat 24 de març.

Les colles castelleres que protagonitzaran la Diada del Tèxtil intentaran complir amb els seus propòsits establerts en un dia pacífic i acompanyat pel bon temps. L’any passat, per qüestions de pluja, van haver-se de traslladar al local dels Saballuts, situat al carrer dels Emprius. També es preveu obrir el local aquest diumenge, però un cop acabada l’actuació perquè cadascú porti el seu menjar i pugui dinar gaudint de la companyia de totes les colles.

Comentaris
To Top