Oci i cultura

El Sant Vicenç ‘Alça la veu’

Foto: cedida

Vaga i revolució. Això es respirava a principis del segle XX a Nova York. I precisament en aquest ambient es desenvolupa la història del nou musical del Teatre Sant Vicenç, ‘Alcem la veu’. L’espectacle, dirigit per Llorenç Costa, Mariona Ubia i Magda Palau, explica la història dels joves repartidors de diaris que, davant del canvi de salari, van decidir enfrontar-s’hi amb una vaga.

Es tracta d’un musical de creació pròpia en què, segons Llorenç Costa, cada director ha assumit “la seva especialitat” sense deixar de treballar en equip. “Ens entenem molt bé”, assegura. A més, Costa creu que els tres apartats principals del musical –el text, les cançons i la coreografia– són “molt potents”.

Els actors són adolescents, d’entre 13 i 17 anys, i tot i la dificultat de no ser actors amb més experiència, el director assegura que ha estat molt fàcil treballar amb ells. “Volíem agafar gent jove perquè interpreten personatges que són nens”, explica, “i ens hem trobat un molt bon nivell”.

Costa assegura que, tot i la complexitat de les coreografies, han sortit molt bé. “La coreògrafa Neus Elfa va veure el bon nivell de ball i va optar per posar-ho més difícil”. És per això que també va incorporar-se Òscar Muñoz a la direcció coreogràfica. “Tenen una potència espectacular!”, afirma el director.

Una escenografia potent

L’escenari està fet a partir de bastides mòbils que recorden a una zona en obres, que, segons el director, “fan pensar en les escales d’emergència dels edificis de Nova York”. A més, la seva mobilitat permetrà crear diferents espais ràpidament i sense tallar el tempo de l’obra. “Hem fet que les coreografies es moguin i s’adaptin a les bastides i als seus moviments”, així que els canvis d’escenari es fan mentre els actors ballen. No tenim ni un moment de descans”, explica Costa.

L’espectacle ja ultima els últims detalls, i està previst que diumenge revolucioni la sala del Teatre Sant Vicenç.

Alcem la veu’ es podrà veure els diumenges al matí a les 11.30 h i a les 18 h, del 7 d’abril al 26 de maig. Amb l’excepció de l’11 de maig, a les 22 h, i el 12 de maig, a les 11.30 h del matí.

Comentaris
To Top