Ciutat

Damià Calvet: “Sabadell necessita una mobilitat sostenible”

Ciuró i Calvet, durant l'acte / Victòria Rovira

“El projecte de transformació de la Gran Via no són coloms a l’aire”. Així de contundent s’ha mostrat l’alcaldable de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, en referència al seu compromís per la transformació de “l’autopista urbana de Sabadell” durant un acte aquest vespre al Casal Pere Quart per presentar el seu projecte.

La candidata a l’alcaldia ha destacat que al voltant de la Gran Via es troben els principals pols de talent de la ciutat: les dues facultats de la UAB, l’aeroport, l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), l’Hospital Taulí i l’ESDi. “Aquests nuclis de talent han de tenir el microclima necessari per poder desenvolupar els seus projectes i que hi instal·lin noves activitats econòmiques”, ha explicat.

“Cal preveure un projecte de ciutat, que fa més de 20 anys que Sabadell no té, la ciutat té mancances de lideratge i volem traslladar que estem a punt”. Així ha plantejat Ciuró la seva proposta de cara a les eleccions municipals del 26 de mig i ha assegurat que el seu programa depassarà la legislatura perquè està pensat a 10 anys vista.

Ciuró ha destacat que la primera acció que emprendria com a alcaldessa seria formar un espai –constituït per les entitats interessades, associacions veïnals i partits polítics– per debatre la transformació d’aquest eix urbà. D’altra banda, a Junts per Sabadell preveuen estudiar la connexió entre la carretera de Castellar amb la C-58c (Ronda Nord). Ciuró ha assegurat que “necessitem la Ronda Nord, la Ronda Oest feta i l’Interpolar [ronda] Sud, Sabadell és l’única ciutat de Catalunya que no té un sistema de rondes potent”.

Evitar el pas de vehicles

“Sabadell necessita una mobilitat sostenible: més i millor transport públic i un trànsit pacificat, el que implica acabar l’actual sistema d’infraestructures viàries per evitar el pas de vehicles pel nucli urbà de la ciutat”, ha apuntat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. En aquest sentit, ha reconegut que “cal redefinir el model de mobilitat a Sabadell i al Vallès”.

Ciuró ha destacat que “parlar de transformació és parlar de sostenibilitat, cosir barris i generar oportunitats”. En aquest sentit ha afegit que pensar en un projecte de ciutat com la Gran Via “és pensar en el dia a dia de les persones, en la millora de les seves condicions de vida. Segons les dades aportades per la demòcrata, més de 45.000 vehicles circulen diàriament per la Gran Via, el que afecta a més de 46.000 persones que hi viuen als voltants més propers.

Comentaris
To Top