Ciutat

Arriba el primer 3de8 saballut de la temporada

Els Saballuts han descarregat el seu primer 3de8 de la temporada aquest diumenge passat en la tercera Diada del Tèxtil davant el Gremi de Fabricants. Els Castellers de Sabadell també van assolir el segon 4de8 i el tercer 7de7. Ho van fer acompanyats dels Minyons de Terrassa, els Castellers de Sant Cugat (Gausacs) i els Castellers de la Sagrada Família

El primer 3de8 de la temporada dels Saballuts / G.A.

Durant la diada, el president del Gremi de Fabricants de Sabadell, Blai Costa, va definir l’acte cultural de la Diada del Tèxtil com una manera de demostrar la contribució empresarial a la cultura popular i per posar en relleu el teixit industrial sabadellenc. Costa entén els castellers com un exemple de col·laboració, lideratge i treball en equip, una manera de treballar molt semblant a les empreses on “un pilot de gent diferent, que ve de llocs i formacions diferents, s’aplega i intenten aconseguir un mateix objectiu; cada peça hi té un lloc i és igual d’important”.

Precisament, el tèxtil segueix estant viu a la ciutat i la confecció de les camises verdes d’actuació dels Saballuts són producte km 0 de Sabadell, fetes en conjunt amb el Gremi de Fabricants.

El 7de7 dels Saballuts a la Diada del Tèxtil / G.A.

En general, les colles castelleres que van assistir a la diada van complir amb les expectatives marcades per a l’actuació: els Minyons de Terrassa van tornar a descarregar el 3de8 i el 4de8, els Gausacs van assolir el seu primer 5de7 de la temporada i els Castellers de la Sagrada Família també van aconseguir descarregar el seu quart 5de7 consecutiu. A més a més, es va poder recuperar la diada davant la seu del Gremi, al carrer de Sant Quirze, perquè l’any anterior s’havia fet al local saballut perquè plovia.

Resultats finals de la Diada del Tèxtil a Sabadell:

Castellers de Sabadell: 2pde4, 4de8, 7de7, 3de8, pde5, 2pde4

Minyons de Terrassa: 2pde4, 3de8, 4de8, 7de7, 2pde5, 2pde4

Castellers de Sant Cugat: 2pde4, 5de7, 4de7a, 4de7, pde5

Castellers de la Sagrada Família: pde4ps, 5de7, 4de7a, 3de7, pde4, pde4(c)

Segons WebCasteller, una eina online d’informació castellera, la Diada del Tèxtil ha estat considerada la diada més destacada del cap de setmana.

Propera parada: Badia

Diumenge que ve, 14 d’abril, els Saballuts tenen prevista una actuació a la plaça de l’Ajuntament de Badia del Vallès, amb els Castellers de Poble Sec, els Castellers d’Esplugues i els Castellers de Castellar com a colles convidades.

Comentaris
To Top