Ciutat

La biblioteca Vapor Badia incorpora el servei d’autopréstec

Una usuària renovant la data de retorn d'un llibre de préstec / D.S.

La biblioteca Vapor Badia de Sabadell posa en marxa el nou servei d’autopréstec. Els usuaris poden gestionar directament els tràmits amb el carnet de la xarxa de biblioteques i a través de l’app BibliotequesXBM (Android / iOS).

Tres màquines a la zona d’entrada de l’equipament permeten gestionar el préstec i el retorn dels documents, renovar els terminis, recollir les reserves i consultar l’estat del compte de cada usuari. El director de les Biblioteques Municipals de Sabadell, Ferran Burguillos, assegura que aquesta innovació permet als encarregats “deslligar-se” dels taulells i dedicar-se a l’atenció personalitzada dels lectors, així com altres tasques com l’organització d’activitats culturals i projectes de recerca.

Els punts d’autopréstec es componen de pantalles tàctils que indiquen tots els passos a seguir i autoritzen endur-se documents alhora en una única operació. En finalitzar la gestió, es pot imprimir un justificant amb la data de retorn. La tecnologia RFID agilitza la identificació dels documents, permet un control de seguretat més fiable i dóna més privacitat a l’usuari.

Previst per a la resta de biblioteques

El desplegament d’aquest servei a la resta de la xarxa de biblioteques públiques de Sabadell es farà entre el 2020 i 2021 on es preveu, en una segona fase, instal·lar una bústia automàtica de retorn de 24 hores.

Comentaris
To Top