Ciutat

El comuns responen Marta Morell: “Estem davant d’una qüestió d’aspiracions personals”

Una assemblea dels comuns / CEDIDA

Sabadell en Comú (SeC) lamenta la decisió de Podem de concórrer en solitari a les eleccions municipals. En un comunicat expliquen que “lamentem que aquestes persones, que són inscrites a Sabadell en Comú, surtin de l’espai de confluència que vam crear conjuntament, per iniciar ara ella un camí en solitari”.

Pel membre del grup motor de Sabadell en Comú Josep López, “estem davant d’una qüestió d’aspiracions personals” i no d’unes diferències polítiques o de programa. Sabadell en Comú neix quan Catalunya en Comú es comença a constituir a Sabadell, de la mà de persones d’ICV, EUiA i Podem a títol individual, així com altres independents. D’aquí ha sortit la candidatura que lidera Joan Berlanga, amb Elena Hinojo (Podem) de número 2, i Eduard Navarro (EUiA) de 3.

López defensa que tothom qui volia liderar l’espai comú a Sabadell va tenir l’oportunitat de presentar-se a les primàries obertes que van fer a la tardor. “Les organitzacions d’esquerra que ens creiem la radicalitat democràtica decidim els lideratges en espais col·lectius i amb transparència”, remata aquest històric dirigent d’ICV a la ciutat.

D’altra banda, la militant d’EUiA membre de Sabadell en Comú Eva Guerra, també apunta contra Morell com a persona que no hauria fet possible l’acord. Per Guerra, “costa d’entendre que Comuns i Podem treballem conjuntament al Parlament o al Congrés i en el cas de Sabadell sigui la secretària general de Podem qui trenca aquesta dinàmica i va en contra de l’interès general”.

En el comunicat, SeC remarca que “és fonamental superar els espais polítics tradicionals i el confort de les sigles, per sumar i posar tota la intel·ligència col·lectiva i capacitat de transformació al servei de la gent treballadora de tots els barris de Sabadell. Aquest és el nostre objectiu: som l’espai que suma”.

El suport d’EUiA

A nivell català, EUiA dona suport als comuns, mentre que oficialment la secció sabadellenca se n’ha desmarcat i dona suport a “les forces republicanes, feministes i antifeixistes”. Una part important d’EUiA de Sabadell, però, com Eduard Navarro, forma part de la llista de Sabadell en Comú.

Podem Sabadell trenca amb EUiA i es presentarà en solitari a les municipals

Comentaris
To Top