Ciutat

“Aquest eucaliptus el va portar el meu pare, ara no el traieu!”

Antonia Carvajal assenyala l'eucaliptus, un cop començada la tala / D.S.

Fa uns seixanta anys l’Antonia Carvajal va plantar un eucaliptus a la ronda d’Orient que avui quedarà fet miques. La seva pèrdua li deixa un buit perquè hi tenia una llarga vinculació sentimental: l’arbre l’havia portat el seu pare de Galicia o Asturies, dubta. Ara està sec, el talen i desapareix, però denuncia que “es podria haver evitat” amb més manteniment. Aquesta veïna està trista i enrabiada, sent com li arrenquen una cosa que porta dins, que quan era petita havia pogut abraçar i ara ja no podia fer-ho perquè l’arbre havia crescut molt. I la ronda perdrà la seva olor més preuada, la d’eucaliptus. Una altra veïna de la zona, Amparo García, comparteix la tristor per la pèrdua perquè “donava alegria i feia bona olor”. Era l’únic que hi quedava.

L’Antonia s’ha llevat com qualsevol dia, però en sortir de casa amb la seva mare ha sentit un soroll que no li ha sonat gens bé -viuen pràcticament davant l’arbre, a tocar del carrer de Sentmenat-. Eren les 9.10 h i s’ha sentit molt impotent, uns operaris ja estaven talant les branques de l’arbre. S’hi ha acostat amb la seva mare i admet que s’ha posat “com una moto”, no creia el que veia. “Ens han explicat que era necessari perquè estava sec, però havíem avisat diverses vegades l’Ajuntament i no havien fet res”, denuncia. S’ha dirigit als tècnics, “ara no el traieu!”, els ha demanat.

L’eucaliptus, ja desbrossat, aquest divendres / D.S.

Aquest divendres al matí Carvajal ha intentat moure cel i terra per aturar la tala de l’eucaliptus, trucant al 010 i a Parcs i Jardins de l’Ajuntament, però no ho ha pogut evitar. Tant ella com García ara només esperen que el consistori vagi a replantar-lo.

La zona arbrada de la ronda d’Orient la van plantar els veïns al seu moment, la majoria pins. Ells mateixos es van encarregar de regar-los i ajudar-los a créixer, i amb els anys han aconseguit crear un espai agradable, amb algunes taules per aturar-s’hi a parlar o menjar.

Comentaris
To Top