Publicitat
Ciutat

Veïns i restaurants de l’Eix Macià arriben a un acord per la polèmica de les terrasses

Es pintarà al terra l’espai que pot ocupar la terrassa i s’instal·laran nous para-sols

Restaurants i locals de l'Eix Macià / Victòria Rovira

Ahir es va posar treva a la lluita entre el veïnat i els propietaris dels locals de restauració de l’Eix Macià. Amb la mediació de la regidoria de Comerç i la d’Espai Públic, es va arribar a una proposta subscrita pels dos bàndols. Es pintarà al terra l’espai que pot ocupar la terrassa a terra per no sobrepassar l’espai permès, es col·locarà la primera taula com a mínim tres metres de la façana –factor que la majoria de terrasses ja respectaven– i es retiraran les carpes instal·lades a l’espai públic. En substitució, s’instal·laran para-sols uniformes per tots els restaurants.

“Els propietaris i els veïns estan decidint quin serà el color d’aquests para-sols”, ha explicat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, “i aquest canvi no serà immediat: es preveu per la temporada vinent perquè els bars puguin amortitzar les despeses d’aquestes estructures”, ha afegit. El que sí que serà imminent –es preveu per la primera quinzena de maig– és la pintura de l’espai de les terrasses.

Segons Guerrero, aquesta mesura no implica una reducció de les taules que legalment podien instal·lar els propietaris. “La majoria complia amb el reglament, però aquest canvi evitarà la sobreocupació del permís”, aclareix el regidor.

Treva a l’Eix Macià

Publicitat
Comentaris
To Top