Oci i cultura

Una veintena de dones participen en la desfilada de vestits de la Festa Gran

Una de les modistes durant la desfilada de vestits / LLUÍS FRANCO

És el moment de la gent gran de Sabadell. Des del passat 8 d’abril, diferents punts de la ciutat han celebrat la Festa Gran amb d’activitats i tallers informatius que reconeixen la feina dels casals i les entitats d’aquest col·lectiu. La festa vol remarcar les aportacions de la gent gran i reclamar el seu espai dins la societat.

Aquest dissabte s’ha fet la desfilada de vestits de costura i paper a la plaça del Doctor Robert. En total, 20 dones majors de 65 anys han lluït els vestits que elles mateixes han cosit. Això si, només 5 vestits són de roba com a tal. Els restants s’han fet amb paper jugant amb diferents colors i textures. Fins i tot, una de les modistes, Maria Jesús Ramos. ha homenatjat el Diari Sabadell portant un vestit amb el paper d’edicions anteriors del diari.

Maria Jesús Romero ha lluït el vestit del D.S. / LLUÍS FRANCO

Realitzar els vestits de paper no ha estat gens fàcil. Una de les modistes ens explica que abans de fer el patró, el paper ha estat planxat amb friselina per tal de poder cosir sense que aquest es trenqués. La desfilada ha comptat amb un centenar de persones impressionades per les habilitats de les dones.

La Festa Gran s’acabarà aquest diumenge 14 d’abril, amb un ball de cloenda a càrrec de l’Orquestra Zamba.

Èxit de participació

Segons la presidenta de la Coordinadora de la Gent Gran, Teresa Sererols, els actes organitzats durant tota la festa han tingut un èxit de participació. El tret de sortida el va protagonitzar el cinefòrum de la pel·lícula “La vida empieza hoy” al Cinema Imperial que ja va omplir de gom a gom la sala 1. El van seguir els actes realitzats a l’auditori del Casal Pere Quart amb la conferència “La gent gran al segle XXI”, a càrrec de Mario Cugat, que va aplegar més de 80 persones. Més tard es va fer una mostra de teatre amb el grup de “Solera y Salero” que va reunir a més de 250 persones. De moment, però, l’acte més concorregut ha estat la representació del musical “On Broadway” a l’Espai Cultura amb 388 assistents.

Comentaris
To Top