Ciutat

Centenars de sabadellencs celebren el Diumenge de Rams

Arrenca la Setmana Santa amb la benedicció del Ram

Centenars de persones esperant la sortida del mossèn a Sant Fèlix / VICTÒRIA ROVIRA

Tal com marca la tradició cristiana, la Setmana Santa comença amb la benedicció del Ram,  i a Sabadell s’ha fet en les diferents parròquies de la ciutat.

A les onze del matí, centenars de sabadellencs esperaven davant de l’església de Sant Fèlix, a la plaça de Sant Roc, la sortida del mossèn. Els padrins i padrines han comprat als seus fillols les palmes o bé, les branques de llorer pertinents per a iniciar amb bon peu la festivitat cristiana. Això sí, tots ben mudats perquè, tal com diu el refrany, “Diumenge de Rams, qui no estrena no té mans”.

A tres quarts de dotze ha començat la benedicció del Ram amb una breu lectura de l’Evangeli. El Diumenge de Rams fa referència a l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem a sobre d’un ruc, segons les sagrades escriptures. La seva entrada va ser rebuda per una multitud de rams, d’aquí la importància de beneir els rams i les palmes a l’inici de Setmana Santa que a més a més, portaran protecció i sort durant tot l’any, segons l’Evangeli.

Els assistents a la plaça alcen els seus rams i branques de llorer en l’aire per a rebre l’aigua beneïda fins que un Parenostre finalitza la primera benedicció del ram. Seguidament, alguns sabadellencs entren a l’església per a continuar la tradicional Eucaristia.

Després de l’Eucaristia, els ciutadans tornen a sortir a la plaça Sant Roc per a rebre la segona benedicció del Ram posant fi a la primera jornada festiva de la Setmana Santa.

https://www.diaridesabadell.com/2019/04/14/galeria-la-benediccio-del-ram-a-la-placa-sant-roc-de-sabadell/

Comentaris
To Top