Oci i cultura

La cultura hip hop s’apodera de la plaça Montserrat Roig de Sabadell

Dos dels participants de les batalles de galls i gallines durant la seva actuació / LLUÍS FRANCO

Rap, breakdance, grafit i batalles de galls i gallines. El  The Crew Barberà Fest ha tornat un any més per a reivindicar la cultura hip hop a la ciutat. Entitats com l’Obrera, El Tallaret, Joves del Sud o Free Animals han organitzat l’esdeveniment aquest cop però, a la plaça Montserrat Roig.

Les actuacions han començat a les dotze del matí amb l’exhibició de grafiters com PalomoWPC o Daolavuelta. A partir d’aquí, els concerts d’artistes com Vaise, Sekrastyle o Bandax1dia s’han anat alternant amb les batalles de galls i gallines. En total, més de 300 persones han passat pel festival.

L’esdeveniment estrella però, han estat les concorregudes batalles de galls i gallines. Segons el membre de l’Obrera Arturo Rodríguez, dels 40 concursants que s’havien presentat al concurs de batalles, només 22 joves han aconseguit pujar a l’escenari del The Crew Fest. Aquest any, Jande s’ha proclamat el guanyador de les batalles d’aquesta edició després de competir amb Zoybert que, finalment, ha quedat segon. El guanyador de l’any passat LenoCDB i semifinalista Phil no han volgut perdre’s el festival d’enguany i de pas, han dedicat un parell de versos en forma de freestyle al diari:

La mestra i membre del casal El Tallaret Miriam Ucendo, posa especial èmfasi en el terme “gallines” i assegurant que el festival vol trencar amb la imatge de les batalles de galls “on només participen els homes”. Com a mestre, Ucendo explica que el festival també té la intenció pedagògica de transmetre un missatge conciliador als joves. “El rap no és només un estil de música per a joves rebels, el rap és per tothom” afirma Ucendo.

Després d’anunciar el guanyador de les batalles d’aquest any, el festival continua amb més concerts i molt rap fins a mitjanit.

Comentaris
To Top