Vallès

Ciutadans porta davant de la Fiscalia els fets de la setmana passada a la UAB

Carlos Carrizosa i Carina Mejías retiren llaços grocs a la UAB / Óscar Espinosa

Hem posat en coneixement de la Fiscalia els fets que van succeir el dijous passat a la UAB, perquè s’investiguin i s’esclareixi qui estava darrera d’instigar aquests actes”, així ho ha anunciat la número 5 de les llistes de Ciutadans al Congrés, Carina Mejías, en una atenció als mitjans de comunicació a la plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La candidata, que ha anat acompanyada per membres del grup parlamentari de la formació taronja, ha assegurat que les accions contra l’acte de S’ha Acabat estaven “instigades” per Arran i per la CUP. “Tenim proves claríssimes, entre les que hi ha tuits que animaven a enfrontar-se als Mossos i a impedir aquell acte per part d’algunes persones que formen part del grup parlamentari de la CUP”, ha assegurat Mejías.

La candidata ha titllat de “feixistes intolerants” als estudiants que van intentar impedir l’accés a l’acte de l’entitat unionista, i ha assegurat que van intentar impedir-ho de “forma violenta”. “Van intentar silenciar a aquells que volien expressar-se lliurement, vulnerant drets fonamentals com el de la llibertat d’expressió”, ha explicat Mejías.

La número 5 de Ciutadans al Congrés, també ha lamentat la “passivitat” del rectorat i de l’equip de govern de la UAB. “Miren cap a un altre costat quan succeeixen aquests fets  violents, sobretot quan passa a actes organitzats per joves constitucionalistes”, denunciava Mejías, tot i que l’equip de govern de la universitat si que va lamentar els fets succeïts, i va demanar respecte cap a totes les idees a través d’un comunicat.

Retirada de llaços grocs

 Després de l’atenció als mitjans, Mejías i el número 2 de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, han començat a retirar els llaços grocs que hi havien a la plaça Cívica. Sobre la presencia de simbologia independentista a la universitat, Mejías ha denunciat que aquest espai “no pot ser patrimoni dels independentistes”. “Demanarem de nou a la Junta Electoral, que retiri tota la simbologia independentista que hi ha als espais públics, cosa portem demanant abans de que comencés la campanya i avui contribuirem a retirar-ho aquí”, assegurava la número cinc.

La Junta Electoral de Barcelona va ordenar la setmana passada a la UAB que retirés tots els símbols independentistes presents a la universitat, com les diferents pintades i murals presents a tot l’espai. Curiosament, mentre Mejías i Carrizosa retiraven llaços grocs, dos operaris esborraven pintades en algunes columnes de la plaça Cívica.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top