Ciutat

Tensió i tres identificats en una concentració contra VOX

El moment de l'identificació d'una de les noies manifestants / VICTÒRIA ROVIRA

La plaça Benjamín García ha viscut avui un episodi de tensió durant l’acte de campanya que VOX ha organitzat al barri de Can Rull. Poc més d’una desena de persones han assistit a la plaça per protestar contra la campanya del partit ultradretà, que titllen de “feixista i antidemocràtic“. Amb lemes com “España mañana será republicana” i “fora feixistes dels nostres barris”, els presents han mostrat el seu rebuig a la formació.

L’acte informatiu convocat per VOX comptava amb una quinzena de persones, que han rebut el candidat per Barcelona al Congrés, Ignacio Garriga, entre aplaudiments i crits nacionalistes.

S’han viscut certs moments tensos amb provocacions i insults creuats tot i que els manifestants han respectat en tot moment les consignes dels Mossos d’Esquadra –aproximadament una vintena d’agents protegien la carpa–. Els antifeixistes criticaven que aquesta formació política “promogui polítiques antifeministes, xenòfobes ultradretanes i que atempten directament contra els drets humans i la legalitat”.

Alguns manifestants amb pancartes / V.R.

Entre crits de “viva España” i “yo soy español, español, español“, els components de VOX han cantat també “fora feixistes dels nostres barris”, assenyalant directament els participants de la concentració.

En acabar l’acte de campanya programat, els Mossos han identificat tres joves al·legant que eren els “organitzadors” de la concentració per la que no s’havia demanat permís. “Tot això ha sorgit de forma espontània i la crida s’ha fet mitjançant Twitter i altres xarxes socials”, ha explicat una de les noies a D.S. “Tenim tot el dret a ser aquí. Si identifiquen a un de nosaltres, tots donarem la cara”, exposa una altra jove.

Els agents han assegurat als joves identificats que no interposaran una denúncia, tot i que el partit ultradretà podria fer-ho al·legant “un boicot en campanya electoral”. És per això que “protocol·làriament” els Mossos havien d’identificar alguns dels manifestants.

Comentaris
To Top