Publicitat
ALBERT SOLÉ BONAMUSA

Veterans

[Per Albert Solé Bonamusa, periodista i director del D.S.]

Per als homes que ens agrada jugar a futbol encara que no en sapiguem i ja hàgim arribat a l’edat que comencem a fer el ridícul jugant amb jovenets, s’han inventat unes lligues fantàstiques: les lligues de veterans. Aquí ens podem desfogar fent quatre carreres sense por que un nano de 20 anys et pinti la cara amb mig esprint. I com que juguem amb altres veterans d’un nivell similar, et fa la sensació que competeixes. I de tant en tant guanyes, que fa pujar l’autoestima, què carai!

D’aquestes lligues, però, hi ha dues coses que em sorprenen i una que m’emprenya. La que m’indigna són les baralles entre equips o les discussions amb els àrbitres. A veure, anem a jugar perquè volem passar-ho bé, si guanyem no guanyem res –l’autoestima que deia abans i poca cosa més– i a sobre paguem per jugar –en algunes lligues bastant, per cert–, i encara perdem el temps discutint? No hi ha res més trist que dos adults de més de 40 anys encarant-se front amb front dient “m’has fet falta!”, “jo no t’he tocat”. O bé recriminant-li a l’àrbitre –que si està xiulant en aquestes lligues és que té el nivell que té– de manera airada que la pilota no ha sortit de banda o que aquella falta era penal.

Trist i desencoratjador, la veritat. Algun cop que veig situacions d’aquestes em venen ganes de dir: “Apa nois, aquí us quedeu!”. Però després, les ganes de competir, de fer una mica d’esport i de sentir-te Ter Stegen durant una hora –jo faig de porter al meu equip– fan que m’ho repensi.

I després hi ha les coses que em sorprenen. Lligat al fet que hi ha equips i/o jugadors que s’ho prenen massa seriosament a l’hora de protestar, hi ha els equips que tenen entrenador… Aquests em fan molt riure. Entrenador? En una lliga de veterans? Ara penso en un en concret que, més que entrenador és animador, perquè es passa tot el partit cridant “bien chavales (??) bien!” o “falta punteria pero estamos bien” i d’altres frases del mateix nivell.

I la segona cosa que em sorprèn d’aquestes lligues són els noms dels equips. Recordeu la pel·lícula Días de futbol? Doncs per alguna raó estranya que desconec, aquests equips es posen noms com Maccabi de Levantar, Steaua del Grifo i coses així… Voleu saber el del meu equip, que no vaig triar jo? Agatha y Saray.

Publicitat
Comentaris
To Top