Publicitat
Ciutat

La costa amalfitana i Jordània, els destins triats de Setmana Santa

La costa amalfitana (Itàlia) / WIKICOMMONS

– Ainhoa Santín Navarro –

Molts sabadellencs aprofiten les vacances de Setmana Santa per marxar a l’estranger. El pont de Pasqua és el millor moment per fer una escapada amb amics i la família a ciutats a mitja distància de casa.

Les rutes per les capitals europees i el seu voltant són els destins més escollits pels turistes sabadellencs. Segons la responsable d’Atlàntida Viatges, Sílvia Massagué, el 40% dels clients escullen Europa perquè “són pocs els dies de festa”. Dins dels països veïns, la tendència és no quedar-se només a la capital. Massagué destaca l’augment de la demanda de recorreguts pels pobles al voltant de les grans urbs. “La costa amalfitana a Itàlia és un dels circuits estrella”, explica Carlos Carrión, de Kareba Viatges. La Selva Negra a Alemanya, Escòcia o el Marroc també les escullen moltes famílies, però sobretot per a grups d’amics. El responsable de Barceló Viatges, Sergi Ribés, destaca la inclinació viatgera per un itinerari de “mar i muntanya” perquè si no es torna “monòton” per als viatgers. El turisme alternatiu en països no tan coneguts també està de moda. Els Països Bàltics, Romania, Albània i Bòsnia són els més triats. “Els turistes deixen els creuers per a l’estiu” afegeix Ribés. Disneyland París segueix sent el destí ideal per a les famílies amb nens.

Les ciutats d’Europa

L’any 2018 va triomfar la costa oest d’Amèrica, però l’Orient Mitjà s’ha convertit en el tresor dels viatges de llarga distància. Jordània és el país asiàtic més turístic per l’atractiu de la ciutat de Petra, patrimoni de la humanitat. Els països àrabs són cada cop més visitats. A Atlàntida Viatges, constitueixen el 30% de les reserves. “Els matrimonis madurs són els que més visiten aquests llocs”, explica Massagué. Oman, Iran, Dubai són molt visitats a causa de la diferència cultural i escultural. Tailàndia s’ha convertit en un destí cridaner per als viatges de muntanyisme i naturalesa. I Israel és un destí cada cop més concorregut, malgrat la situació política i militar.

El Japó i la Xina està guanyant protagonisme també com a viatge cultural. A l’Àfrica, el turisme torna a visitar les piràmides a Egipte i a fer recorreguts pel desert del Sàhara. Madagascar és l’illa on s’ha posat l’atenció el turisme que mira cap al continent africà. Pel que fa a Amèrica, els Estats Units són els més visitats. Nova York segueix sent el destí més escollit per joves i famílies. Els sabadellencs també aprofiten Setmana Santa per fer unes vacances de platja i hotel a les illes del Carib com Cuba i Costa Rica. Els sabadellencs, però, segueixen prioritzant la proximitat.

Publicitat
Comentaris
To Top