Ciutat

Tot el que podràs viure per el Sant Jordi 2019 a Sabadell

Un recull del que podràs viure a la ciutat per la diada festiva

Cedida

La diada de Sant Jordi tindrà a la nostra ciutat un protagonista: la Colla de Sabadell, de la qual enguany es commemora el centenari. Hi haurà 208 parades de llibres i roses per tota la ciutat, a càrrec de comerciants minoristes de flors i llibres, col·lectius diversos, entitats associatives i centres educatius. A més, 67 parades de llibres, roses i divulgació cultural estaran situades al passeig de la Plaça Major, la plaça de Sant Roc i la plaça del Doctor Robert, on també estaran les 6 llibreries que ho han sol·licitat. Es consolida així aquest espai com a fira central de Sant Jordi a Sabadell.

El Diari de Sabadell també tindrà la seva parada. Ens podreu trobar als Jardins de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, entre les 10 h i les 20 h amb ofertes especials i un taller de manualitats organitzat pel Racó de la Món. Aquest 23 d’abril surt a la venda el primer número de Paper de Ceba, l’aposta del Diari per explicar Sabadell en còmic. A l’stand de Sabadell Còmics, davant l’Ajuntament, hi trobareu els seus autor signant exemplars. D’11 h a 12 h Ricard Efa i Joan Marin; de 12 h a 13 h Joan Marín i Guille Altarriba; de 17.30 h a 18.30 h Marina Vidal, i de 18.30 h a 19.30 h Ricard Efa i Guille Altarriba.

Parades als ‘jardinets’ i activitats al museu de Paleontologia

Als ‘jardinets de la Caixa‘ s’oferiran, com cada any, parades de llibres i roses, també activitats, igual que ho farà el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. A més de les exposicions que es podran visitar (“Neandertals a Catalunya” i “Farcells de postguerra. Quan la Gana aguditza l’enginy”), destaca el concert “On són les lletres”, a partir de les 19 h, a partir de poemes de Miquel Martí i Pol, Joana Raspall, Miquel Desclot, Joan Brossa, Emilio Teixidor i Maria Mercè Marçal.

Activitats al Racó del Campanar

El Racó del Campanar acollirà la Lectura Pública organitzada pel Centre de Normalització Lingüística d’11 a 14 h i de 16.30 a 18 h, que aquest any estarà dedicada a textos de diversos membres de la Colla de Sabadell, a Joan Brossa i a Teresa Pàmies, les tres commemoracions literàries ressaltades enguany per la Generalitat. D’altra banda, al mateix espai, les biblioteques hi faran un homenatge a la poesia catalana: Som poetes i, a les 18 h a l’Ajuntament hi ha programat M’agrades igual, una sessió de contes a càrrec de Raig de Sol.

També al Racó és on hi haurà la parades de les biblioteques municipals de Sabadell (BIMS) i la del Museu d’Art, i també s’hi durà a terme l’aixecada de castells de Sant Jordi, a les 19.30 h, i el concert de Ran, Ran, Ran –organitzat per SBD Sona Jove–, a les 20.15 h. La ballada de sardanes –a càrrec de l’ACF Sabadell Sardanista– es farà enguany al Passeig, a les 18 h.

La Taula de Signatura de llibres serà de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, a la plaça del Doctor Robert. Més de 40 autors locals hi signaran els seus llibres, que es podran comprar a les parades dels llibreters.

Opuscle sobre la Colla de Sabadell

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania un opuscle -una obra literària de poca extensió- sobre la Colla de Sabadell. Es podrà recollir a les parades dels museus i les biblioteques municipals i a la de la Comissió 100 Anys de la Colla.

El recull, del qual se n’han editat 3.000 exemplars, té per objectiu divulgar què va ser aquest grup d’intel·lectuals que durant els anys vint del segle passat van propiciar que Sabadell visqués un dels períodes més brillants de la seva història pel que fa a l’àmbit cultural. Té 28 pàgines i consta d’una explicació de cadascun dels 9 membres del grup, d’una cronologia del que van fer i d’una bibliografia, a més d’unes imatges que l’acompanyen.

La Plana del Pintor i Merinals també fan activitats

L’Associació de Veïns de la Plana del Pintor organitza una ballada de sardanes, una actuació del Coro de la Plana i un lliurament de roses i llibres. I l’Associació de Veïns d’Arraona – Merinals – Can Gambús i el Club de Petanca Arraona Merinals organitzen un iglú on s’explicarà la llegenda de Sant Jordi. Serà de 15 a 21 h, a la plaça del Pla de l’Amor.

Alteracions al transport

La diada de Sant Jordi, els autobusos no circularan entre el passeig de Manresa i el carrer de la República per tal que la ciutadania pugui passejar tranquil·lament per aquest espai de l’eix central mentre hi ha la fira. La TUS serà present a la fira amb l’Avibus -un autobús d’època- des d’on s’explicaran contes de mobilitat, adreçat a un públic infantil.

Vine a celebrar el Sant Jordi amb el Diari de Sabadell

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top