Ciutat

Serracant, davant la pujada dels delictes sexuals: “Treballem per protegir les víctimes”

El govern aprovarà en el ple municipal de dijous una reforma estructural de la Policia Municipal

/ ÓSCAR ESPINOSA

El govern mostra la seva preocupació davant la pujada de delictes de gravetat a Sabadell, especialment en relació als de tipus sexual. L’alcalde, Maties Serracant, ha lamentat els episodis de violència de gènere i ha exposat que l’executiu local “treballa amb els Mossos d’Esquadra i per protegir les víctimes“, seguint el protocol de coordinació entre policia, administració i serveis sanitaris.

Les darreres dades del Ministeri de l’Interior, respecte Sabadell del 2018, apunten a un augment interanual substancial en determinats delictes, com els de tipologia sexual (+23,1% respecte 2017), el tràfic de drogues (+46,9%) i robatoris de vehicles (+21,2%).

GRÀFICS: Més delictes sexuals, furts i tràfic de drogues a Sabadell

No obstant això, l’alcalde ha tret ferro a la xifra d’augment de delictes penals i ha considerat que la tendència experimentada en els darrers temps “és positiva” tant en termes de valoració de la ciutadania com de resultats de seguretat als carrers.

Pel que fa a la gestió de la Policia Municipal, després que la socialista Marta Farrés hagi acusat al govern de fer un “ús ideològic” del cos policial, Serracant torna el cop tot recordant que la Policia ha aconseguit desfer-se de l’època Bustos: “Més enllà del que algú pugui afirmar, el nostre balanç és positiu”.

Nou pla de la Policia Municipal

El govern aprovarà en el ple municipal de dijous una reforma estructural de la Policia Municipal, prevista en un pla director amb visió al 2022. L’objectiu de l’executiu és arribar als 275 agents actius en la finalització del pla, un augment significatiu respecte els 220 de 2016. D’altra banda, el citat acord preveu una reorganització del cos en cinc grans divisions, una centrada en l’atenció als districtes.

Així mateix, l’executiu ha previst dedicar 480.000 euros en material tècnic i informàtic nou, a banda d’un increment dels vehicles patrulla i motocicletes. El pla és, però, un full de ruta, l’execució del qual dependrà del govern municipal de la propera legislatura.

Comentaris
To Top