Ciutat

Carina Mejías (Cs), sobre la immersió lingüística: “les aules han de reflectir el que es viu al carrer”

La diputada Carina Mejías atén els mitjans de comunicació davant una carpa de Cs a Sabadell / ACN

La candidata número 5 de Ciutadans (Cs) al Congrés per Barcelona, Carina Mejías, ha reconegut el “gran esforç” de la formació taronja a Sabadell en una atenció als mitjans davant la carpa de Cs. “El 21-D va ser la primera força política de Sabadell amb un 28% dels vots i a les eleccions de diumenge tornarem a aconseguir que els sabadellencs tornin a creure en Cs”, ha destacat.

La carpa del grup taronja ha estat ubicada a l’actual plaça Antoni Llonch, que pròximament es dirà Clara Campoamor. La proposta de dedicar una plaça a Clara Campoamor respon a una moció aprovada per unanimitat a la Junta de portaveus al 2016 a proposta de Ciutadans. Clara Campoamor va ser advocada, escriptora i política activa durant el període de la Segona República Espanyola i defensora dels drets de la dona.

Feminisme liberal

“Va ser una dona pionera, demòcrata, feminista i liberal que va aconseguir el sufragi femení i ha suposat un dels avenços més grans del feminisme”, ha valorat Mejías. La diputada ha posat Campoamor com a exemple de les polítiques feministes de Cs: liberal, igualtat de drets i de deures, “sense enfrontar els uns amb els altres”, valora. “Volem igualar els permisos de maternitat i paternitat”, assegura.

Mejías ha reconegut la feina de Cs en la lluita contra la violència masclista. “No podem fer ni un pas enrere en la lluita contra aquesta xacra, desenvoluparem totes les mesures necessàries per erradicar la violència contra les dones”, assegura.

Immersió lingüística

La diputada també ha proposat una “modificació” del model d’immersió lingüística a Catalunya si la formació té capacitat de govern a partir del 28-A. El grup no comparteix el sistema actual i defensen un model totalment bilingüe. “Vivim a un territori amb dues llengües cooficials i les aules han de reflectir el que es viu al carrer”, considera. La número 5 de Cs per Barcelona ha reaccionat així a la sentència del Tribunal Constitucional que s’ha conegut aquest dijous i que avala el règim lingüístic de la Llei d’Educació de Catalunya i que el PP va recórrer el 2009.

Comentaris
To Top