Ciutat

La gestió política de la Policia Municipal, en entredit: “La ciutat és més insegura”

El govern aprova el nou pla director de la Policia Municipal, amb crítiques de l’oposició: “La ciutat és més insegura”

D.S.

La Policia Municipal i el model de seguretat de la ciutat ha tornat al centre del debat polític, com a preludi del que serà un dels temes de la campanya electoral de les municipals. Després de mesos de negociació del conveni dels treballadors de l’Ajuntament –que inclou la Policia–, de canvis continus en l’estructura interna, el Govern ha portat al darrer ple municipal hàbil del mandat el nou Pla Director de la Policia Municipal amb horitzó 2022. La planificació ha comportat una estirada d’orelles de l’oposició al govern.

Els sucessos greus que han tingut lloc a Sabadell –el tiroteig de Campoamor, l’agressió sexual múltiple de Can Feu, la inseguretat a Can Deu, entre d’altres– i l’evidència que els delictes penals han augmentat en el darrer any han portat a l’oposició per parlar d’un augment de la inseguretat i a posar en dubte les polítiques adoptades pel govern quadripartit.

Els vots de la majoria del govern local han permès l’aprovació del nou marc policial. Entre els grans objectius plantejats pel Govern hi ha un augment de la plantilla fins als 275 agents, a banda d’una redistribució interna en cinc grans àrees, una de les quals destinades a l’acció als districtes. L’Ajuntament marca així un full de ruta, l’aplicació del qual dependrà del futur govern municipal, i que els partits de l’oposició consideren que arriba tard.

GRÀFICS: Més delictes sexuals, furts i tràfic de drogues a Sabadell

Perarnau, el focus de les crítiques

El regidor de Seguretat, Lluís Perarnau, ha estat el focus de les crítiques de l’oposició, que en bloc han rebutjat la iniciativa. PSC, Grup Demòcrata, Cs i PP han remarcat la responsabilitat del responsable polític de la Policia en la situació actual.

Adrián Hernández (Cs), contundent sobre la Policia Municipal.

Sabadell s’ha convertit en una ciutat més insegura. És la ciutat on es cremen més contenidors de tota Catalunya”, ha exemplificat el popular Esteban Gesa, que ha considerat que Perarnau, a qui veu com un “activista”, “no té cap interès” en la Policia Municipal. En la mateixa línia, Adrián Hernández (Cs) ha parlat amb paraules dures de “prejudicis” del govern i de “model antipolicial“: “S’han carregat la relació amb la Policia”, ha lamentat.

Serracant, davant la pujada dels delictes sexuals: “Treballem per protegir les víctimes”

Josep Ayuso (PSC) s’ha centrat en el contingut del pla policial. Molest, ha exposat que el text “insulta els agents de la Policia Municipal“: “Parlen de vincles familiars interns, de qualitat del serveis dubtosa”, ha subratllat el socialista, en la línia del que ja ha expressat l’alcaldable socialista, Marta Farrés. Encara sobre el pla, Carles Rossinyol ha considerat que el govern no ha cercat el consens, més tenint en compte que serà l’executiu sorgit de les eleccions del maig.

Josep Ayuso (PSC), intervenint al ple municipal.

Defensa de l’acció de govern

Perarnau no ha restat impassible davant les crítiques i ha defensat el seu model de gestió. “Aquest govern ha volgut reforçar la policia de proximitat”, ha apuntat i ha negat cap tipus de “prejudici” respecte la Policia.

Sobre el contingut del pla, el regidor ha apuntat que s’ha millorat la situació general del cos policial i que el text preveu inversions que fa temps que s’haurien d’haver fet. “Tindrem una policia més propera i proactiva amb la població”, ha sentenciat.

Fotografies: Lluís Franco
Comentaris
To Top