Ciutat

La jornada d’eleccions generals des de dins

Una de les votants buscant la seva papereta / ÓSCAR ESPINOSA

Els col·legis electorals de Sabadell ha tingut molta feina durant tota la jornada d’eleccions. Cap a dues de la tarda, la participació ja era del 44,58% i quatre hores després, s’enfilava fins a un 66,42%.  Això sí, a cada col·legi electoral s’ha viscut de forma diferent.

ESCOLA VEDRUNA IMMACULADA

Els votants del barri de Les Termes de Sabadell Sud tenien el seu vot bastant clar. El Fernando ha exercit el seu dret a vot des de fa anys. Avui comenta que s’ha passejat vàries vegades pel col·legi electoral “per veure quanta gent hi havia” i l’ha sorprès gratament veure la quantitat de gent que s’ha animat a votar. “És la democràcia i funciona així, tothom ha de votar” afirma amb rotunditat.

Els anys d’experiència del Fernando no es poden comparar amb el Cèsar, un jove que vota per primer cop. Segons explica, “la decisió no ha estat gens clara” però amics seus l’han ajudat a decantar-se per un partit. L’acompanya el seu pare Jaime que, a diferència del seu fill, ja tenia molt clar a quin partit dipositaria la seva confiança. “El mateix des de fa anys” assegura amb orgull.

ESCOLA MARE DE DÉU DE LA SALUT

A les set de la tarda, l’Escola Mare de Déu de la Salut encara estava plena de gom a gom. L’Aleix fa cua a la taula 4-B amb els dos sobres a la mà: un de diputats i l’altre del senat. Explica que la decisió “no ha estat gens difícil” perquè sempre ha tingut com a objectiu “frenar les polítiques feixistes”. A més a més, ha expressat el seu disgust cap als debats electorals fent referència a algunes de les frases del líder de Ciutadans, Albert Rivera.

La Cristina, una jove votant de 19 anys, també té una opinió semblant sobre els debats televisius. Afirma que “s’han fet pesats” i que no l’han ajudat a decidir sobre quin partit votaria a les eleccions generals. “El meu vot el tenia molt clar” assegura la jove votant.  Alguns votants veterans com el Manel tenen molta experiència en jornades electives i, en el seu cas, voten al mateix partit quasi per tradició. “Jo ni he mirat els debats” admet.

COL·LEGI ELECTORAL DE SABADELL-CULTURA (ANTIGA ESCOLA CREU ALTA)

Els votants de la Creu Alta ja tenien la feina feta, el col·legi electoral estava quasi buit. La Sònia acabava de sortir del treball i ha aprofitat el moment per a dipositar el seu vot a les urnes. Segons ella, els debats de la televisió l’han ajudat a decidir quins partits no rebrien el seu vot. Segons ella, els debats “no són seriosos”. Una opinió semblant té la Maria Teresa. Mentre espera que el seu marit acabi de votar, explica que mai es posa d’acord amb ell respecte a quin partit votaran. Tot rient assegura que el seu vot “sempre l’ha tingut molt clar”. “I que surti el que hagi de sortir” conclou arronsant-se d’espatlles.

Comentaris
To Top