Ciutat

Primàries Sabadell vol tenir continuïtat en el futur entrin o no a l’Ajuntament

La candidatura de Primàries al complet durant la roda de premsa de presentació / LLUÍS FRANCO

Aquest matí s’ha presentat oficialment la candidatura Primàries Sabadell que encapçala Àngels Folch i a les municipals es dirà Independència i República – Primàries Catalunya. Folch ha explicat que aquesta formació s’ha creat inspirada pel projecte de Primàries en l’àmbit nacional que també s’ha marcat l’objectiu de treballar per a la màxima unitat de l’independentisme. L’alcaldable destaca la necessitat de convertir els municipis en una “peça clau, alhora que treballar de forma transversal” per aconseguir-ho. La candidata a l’alcaldia de Primàries Sabadell ha dit que al principi es van reunir en diverses ocasions amb els partits independentistes de la ciutat: la Crida, ERC i Junts per Sabadell, per tal d’unir-se en una sola candidatura, però “finalment no els vam convèncer”. Aleshores se’ls va plantejar el dilema “de la continuïtat amb el projecte ho deixar-ho córrer”, diu. Al final “vam decidir continuar perquè teníem un motiu molt important, volem canviar la manera de fer política que tenen els partits”.

L’alcaldable no entén la negativa dels altres partits a la unitat “perquè quan arribin a l’Ajuntament bé que ho hauran de fer, aleshores per què no abans?”, diu Folch. La candidata ha explicat que centraran la campanya en aquells districtes on saben que el vot independentista és més elevat.

Voluntat de futur

Per la seva banda, la segona candidata a la llista de Primàries Sabadell, Montserrat Berbel, ha explicat que el projecte té voluntat de projecció cap al futur, aconsegueixin entrar o no a l’ajuntament “perquè la ciutat ens importa, ens importa el Vallès i també el país”. Reconeix però que la candidatura té determinats punts febles, sobretot pel poc temps que hi han pogut treballar, “ja que ens vam afegir a la cursa electoral molt tard”, explica. Berbel també apunta a “determinats mantres que corren, sobre si votar-nos és perdre el vot”. Contràriament a aquesta opinió, Berbel creu que “el millor que es pot fer en aquests moments a Sabadell és votar-nos”, i afegeix que “la política o la fem nosaltres o ens la fan”.

Un dels objectius d’aquesta candidatura és proposar que el ciutadà tingui un rol més actiu en els processos de decisió municipals, inclús van més enllà i parlen d’obrir-se cap a les comarques del Vallès i l’àrea metropolitana, “decidim nosaltres com volem que sigui Sabadell, fins i tot ens hem d’obrir cap al Vallès, no podem estar tancats a la ciutat”, segons Josep Soler, número tres de la candidatura.

Comentaris
To Top