Ciutat

Sortejats els 2.034 càrrecs de les meses electorals del 26 de maig

Una dona vota en les passades eleccions municipals, el 24 de maig del 2015 / LLUÍS FRANCO

Aquest 26 de maig hi ha eleccions municipals i europees i a Sabadell 154.775 electors estan cridats a les urnes. D’aquests, 2.034 han estat escollits com a membres de les meses electorals que s’obriran a Sabadell; se’n preveuen 226 en 57 col·legis electorals diferents. Les persones designades a les meses rebran una notificació per correu postal en el termini de tres dies.

Fent clic aquí accediràs a la pàgina web oficial de l’Ajuntament per comprovar si has estat escollit com a membre d’una mesa, ja sigui de president, vocal o suplent. Tingues en compte que el teu navegador pot identificar aquesta pàgina web com a lloc no segur, et recomanem que continuïs endavant per poder-ho consultar.

Qui pot ser membre d’una mesa?

De les 154.775 inscrites al cens, 122.827 compleixen els requisits per ser membres d’una mesa electoral. Per ser-hi cal tenir entre 18 el dia del sorteig i 70 anys el dia de la votació, tot i que a partir dels 65 anys poden demanar ser substituïts; a part, han de saber llegir i escriure.

S’escullen 9 persones per mesa: un president i dos vocals seran els que hi haurà a la taula, però també es trien dues persones suplents per cada càrrec. El president de la mesa haurà de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Les al·legacions per causes justificades i documentades que puguin impedir acceptar el càrrec s’han de tramitar a la Junta Electoral de Zona, ubicada als Jutjats de Sabadell, en un termini de 7 dies des que rebi la notificació postal.

Comentaris
To Top