Oci i cultura

L’Alternativa programa el thriller metafísic ‘Cosmètica de l’enemic’

David Òbia i Santi Margarit, protagonistes de l'obra / CEDIDA

“Jo crec en l’enemic perquè, cada dia i cada nit, me’l trobo pel camí”, escriu Amélie Nothomb. L’escriptora belga plasma en les pàgines de la novel·la Cosmètica de l’enemic aquest tipus de reflexions, que van succeint-se una rere l’altra fins a formar un text que la mateixa autora descriu com un “thriller metafísic amb humor negre”. 

Aquest cap de setmana, Cosmètica de l’enemic arriba a Sabadell en forma d’adaptació teatral. Pablo Ley tradueix la novel·la de Nothomb en una peça de 70 minuts que es podrà veure a l’Alternativa avui dissabte a les 22 h i demà, diumenge, a les 19 h. L’obra es construeix com un diàleg entre dos personatges interpretats per Santi Margarit i David Òbia.

Un d’ells busca distreure’s del retard del seu avió llegint, però l’altre l’interromp i l’obliga a escoltar el relat de la seva vida, primer estranya, després angoixant i finalment criminal. Un és víctima d’una confessió que no vol escoltar mentre que l’altre es consola del seu sentiment de culpabilitat. Així arrenca aquesta producció de Kadiram Teatre, dirigida per Francesc Amaro.

Comentaris
To Top