Vallès

La direcció de Nissan i els Sindicats trenquen les negociacions

Treballadors de Nissan concentrats davant la seu del Departament de Treball, el passat 29 d'abril / ACN

Després de 17 hores de reunió, les negociacions entre la direcció de Nissan i els sindicats per arribar a un acord sobre l’ERO que afectaria a 600 persones de les plantes de la Zona Franca i Montcada, s’han trencat. La direcció i els sindicats s’acusen mútuament de falta de voluntat per arribar a un acord.

Segons expliquen els sindicats, la direcció s’hauria aixecat de la taula de negociacions després de no acceptar una petició dels treballadors en que es demanava la redacció d’un acord per escrit, on l’empresa es comprometés a no fer més acomiadaments fins el 2022, i es negués a un augment de la proposta d’increment salarial.

A través d’un comunicat, CCOO considera “lamentable” que l’empresa no ofereixi garanties “d’ocupació real” pels treballadors. Així mateix, el sindicat considera “desproporcionada” la proposta salarial de la direcció, ja que “ni tan sols manté els increments de l’IPC, després d’anys on la plantilla ha hagut de suportar nombrosos sacrificis”.

“Exercici de gran irresponsabilitat”

 Pel seu cantó, la direcció acusa al comitè d’empresa “d’irresponsabilitat”. “Van rebutjar, per considerar-la insuficient, la línia de treball realitzada fins ara per les dues parts, i totes les condicions proposades per l’empresa”.

Des de la direcció es proposava prejubilacions amb garantia del 85% del sou fins als 63 anys, també oferia un increment salarial del 3% fins l’any 2021, entre d’altres propostes com un pla incentivat de baixes incentivades fins el març del 2020 amb una indemnització legal i 50.000 euros nets.

“El comitè d’empresa ha deixat perdre una oportunitat única per garantir el futur de les plantes de Barcelona i Montcada”, assegurava Genís Alonso, director general de Nissan Motor Ibérica. Segons ha explicat en una atenció als mitjans, el pla presentat per la direcció, “respon a les principals demandes dels sindicats”, i ha defensat la inversió de 70 milions d’euros en una nova planta de pintura a Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top