Ciutat

Un mes sense llum a dos carrers de Torre-romeu

El carrer Banyoles, pràcticament a les fosques / CEDIDA

Des de fa aproximadament un mes, un tram entre els carrers de Banyoles i de Susqueda de Torre-romeu està sense llum. Això es deu al robatori del cablejat, una modalitat delictiva que ha tingut un creixement durant els últims anys per l’alta cotització del coure. I els veïns denuncien la situació.

“Ens trobem insegurs, tenim la sensació que el nostre és un barri de tercera. Ja han robat dins d’un cotxe aparcat i no volem que les incidències augmentin per la manca d’enllumenat”, lamenta una veïna del carrer Banyoles. Segons el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, encara no s’ha substituït el cablejat perquè “el tornarien a robar i no tindria sentit”.

Sistema antirobatori

El regidor ha explicat que l’empresa que gestiona l’enllumenat públic no cobreix els robatoris. Per això, es va plantejar la substitució de tot el cablejat de la ciutat per un altre amb sistema antirobatori, que es començarà a instal·lar per la ciutat a partir del mes de juny. Segons informen des de l’Ajuntament, s’està estudiant alguna mesura provisional pels dos carrers de Torre-romeu que es troben a les fosques.

Noves vies d’alerta als polígons

D’altra banda, en alguns polígons industrials s’instal·larà una alarma complementària que connectarà directament amb la Policia Municipal i s’activarà en cas que s’intenti tallar el cable.

Comentaris
To Top