Opinió

Orgull sabadellenc

[Per Sara Rué, educadora social]

Sóc de Sabadell de tota la vida, no he nascut a la ciutat, però hi vaig venir a viure amb tres anys: he anat a l’escola a Sabadell, i ara treballo a Sabadell. He passejat el meu gos pel Parc Catalunya, he anat de festa a la Zona Hermètica, vaig als cinemes de l’Eix Macià amb la família i a sopar per la Rambla amb les amistats.

El que no he respirat mai a Sabadell és aquest orgull de ciutat, de pertànyer a Sabadell i de sentir orgull només per aquest fet. Vaig descobrir aquest sentiment a mesura que he anat viatjant a altres ciutats de Catalunya, i les persones que hi viuen te l’expliquen amb una passió i un sentiment que denoten que els hi fa il·lusió viure en aquella ciutat, que se l’estimen.

A Sabadell el que he percebut des de petita és que aquest orgull no existeix. Moltes persones que viuen a Sabadell en fan un ús més aviat ‘funcional’ de la ciutat. I està bé ser crític perquè a Sabadell li falten moltissimes coses per ser una ciutat modelica, però també és important reconèixer d’on venim i enorgullir-nos de les nostres arrels.

Crítiques positives

Per aconseguir això cal que ens fixem també en aquelles coses que Sabadell té que li donen valor a la ciutat, doncs només així les nostres crítiques es transformaran en accions orientades a construir i a millorar la ciutat que ens estimen.

Sabadell és una ciutat que té moltes coses del qual estar-ne orgullós/a: tenim la Torre de l’Aigua, el Castell de Can Feu, el Parc Catalunya, la Nova Creu Alta, o totes les xemeneies que són prova de la gran història textil de la ciutat. Som potents també en educació, economia, i gastronomia, i tenim una gran varietat de comerços, de restaurants, fins i tot tenim una Universitat a la ciutat –dues facultats de la UAB–. I el que a mi més m’agrada: tenim una diversitat cultural espectacular.

Estimar-la

Ara és quan entre tots/es ens hem de començar a creure el que tenim i estimar-ho, perquè només així surt la força i la voluntat de les persones de millorar i de canviar allò que veiem que no ens agrada, per transformar-ho en alguna cosa de la qual seguir-ne estant orgullosos.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top