Ciutat

Dues biblioteques i un nou centre i auditori al Vapor Turull, les propostes culturals d’Esquerra

/ Foto: DS

Esquerra ha presentat les seves propostes culturals en un acte a la plaça de l’Imperial. A l’alcaldable Juli Fernàndez l’ha acompanyat la número 8 a les llistes municipals, Isabel Casals, en un acte que ha servit per presentar les principals propostes culturals del partit de cara al proper mandat.

Hi trobem dues propostes físiques: La construcció de noves biblioteques i un nou centre cultural amb auditori a l’actual Vapor Turull.

NOU CENTRE CULTURAL AL VAPOR TURULL

Pel que fa el nou centre cultural, la proposta del partit republicà passa per “crear un pol cívic i cultural, simètric als jardinets de la caixa” a l’actual Vapor Turull. En aquest espai s’hi ubicaria l’Escola de Música, el Conservatori, l’Escola Illa i un nou auditori. “L’objectiu d’aquest auditori seria completar l’oferta de sales de la nostra ciutat” ha assegurat Fernández. La idea és que aquest espai tingués un aforament d’entre 500 i 600 persones, “un punt entremig” entre l’actual aforament de La Faràndula i el del Teatre Principal.

Juli Fernàndez ha aclarit que l’espai del Vapor Turull quedaria dividit entre dues façanes. “Una façana (la del carrer Sant Josep) tindria els edificis amb els equipaments, mentre que a la façana del carrer de la Creueta s’hi situaria un espai cívic pel centre” que servís per a diferents públics al llarg del dia, i l’auditori.

Aquests espais culturals, a més, anirien acompanyats d’una zona verda situada al centre d’aquesta illa i també d’un aparcament soterrat que oferís una oferta de pàrquing al centre de la ciutat.

Segons l’alcaldable aquest projecte serviria per resoldre “les demandes de reubicació i ampliació de les escoles de música, i també serviria per fomentar el lideratge de l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Òpera de Sabadell“.

DUES NOVES BIBLIOTEQUES

La proposta d’esquerra proposa la construcció d’una nova biblioteca al districte 5 (que inclou els barris de Gràcia, Can Feu, Merinals, La Serra d’en Camaró i Can Gambús) a l’edifici de Sallarés i Deu, que actualment és propietat municipal. “Ja tenim l’edifici, per tant, es pot començar a construir immediatament” ha indicat Juli Fernández.

La Fàbrica Sallarés i Deu, situada al barri de Gràcia

Aquest projecte aniria acompanyat d’una altra biblioteca vinculada a la de districte “funcionant com a antena” al barri dels Merinals.

“Seguir apostant per les festes populars i la nostra identitat”

Pel que fa les propostes “intangibles” el líder republicà aposta per les festes populars “incorporant-hi la identitat sabadellenca”. “Creiem que La Salut ha de ser la nostra petita festa major de la ciutat” afirma Fernández. Des d’Esquerra asseguren que s’ha d’aconseguir combinar la tradició de la festa de la Salut amb noves activitats emmirallats en “una festa major de primavera”.

El republicà també ha fet esmena a l’àmbit lingüístic, afegint que “s’ha de seguir potenciant l’ús del català” en diversos àmbits com el cinema, el teatre o la música.

Comentaris
To Top