Vallès

Onze persones declaren al jutjat de Rubí pel tall de vies del passat 21 de febrer a Sant Cugat

Els manifestants, a les portes del jutjat de Rubí / X.O

En el marc de la vaga general del passat 21 de febrer, unes 100 persones van tallar la circulació de les vies del tren a l’estació de FGC de Sant Cugat. Aquest matí, 11 persones que van ser identificades aquell dia, han estat citades a declarar davant del jutjat d’instrucció nº 7 de Rubí. Entre les encausades es troba el periodista d’el Cugatenc, Jordi Pascual, que va ser identificat mentre cobria l’acció.

Més de 50 persones s’han concentrat davant del jutjat per donar suport a les persones encausades, i per denunciar el que consideren un acte “repressiu” i una “flagrant vulneració del dret a la informació”, per la citació de Pascual.

“Un cop acabat el tall, i amb una actitud de no-violència enfront les deliberades empentes i cops de porra rebuts per la policia, diverses persones vam ser identificades aleatòriament mentre abandonàvem la zona de l’estació”, expliquen al manifest llegit davant les portes del jutjat. També han denunciat, que al igual que Pascual, altres persones que no van participar en el tall de les vies, han estat citades a declarar.

“És un atac a la llibertat de premsa i d’informació”

 Jordi Pascual va anar a cobrir la vaga aquell dia. El periodista d’el Cugatenc, va accedir a les vies per fotografiar el tall, i un cop estava dins la estació, va mostrar el carnet de premsa a la policia. “Sense haver-me identificat, perquè només vaig facilitar el carnet de premsa, he acabat investigat”, explica Pascual.

“Considero que en un marc on els periodistes tenim cada vegada més dificultats per exercir la nostra feina, pot ser una cosa no tan casual, i una eina de pressió perquè no estiguem a determinats llocs, i no fiscalitzem el poder de la manera com molts intentem fer-ho”, assegurava el periodista d’el Cugatenc, que denunciava que la seva identificació era “un atac a la llibertat de premsa i d’informació”.

El periodista del Cugatenc, Jordi Pascual, en una atenció las mitjans / X.O

“Identificacions protocol·làries”

En el cas de Jordi Bordarellas, va ser identificat a l’estació però no havia participat de l’acció. El jove tornava de Barcelona amb una companya -també encausada -, quan la policia els va demanar que s’identifiquessin.“Ens van dir que no ens preocupéssim, que eren identificacions protocol·làries”, assegura Bordarellas.

El jove qualifica la causa com “injusta” i “arbitraria”. “Hi ha persones encausades, que no vam participar”, remarca.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top