Ciutat

Sabadell en Comú aposta per la sostenibilitat i l’ocupació de qualitat

El candidat Eduard Navarro parlant durant la presentació del programa / D.S.

220 propostes polítiques copen el programa electoral de Sabadell en Comú, encapçalat per Joan Berlanga. Es tracta de propostes amb l’horitzó al 2030 i molt centrades a definir el paper de Sabadell a nivell territorial amb mirada vallesana, com  la connexió entre la carretera de Castellar i la C-58, entre d’altres debats; en resoldre el repte de la mobilitat urbana i en establir un model socioeconòmic basat en “l’ocupació de qualitat” amb mesures com la millora dels polígons industrials.

L’alcaldable ha posat sobre la taula el debat mediambiental. Sabadell té “un alt índex de contaminació”, per això, el seu grup municipal prioritzarà un conjunt de mesures per lluitar contra el canvi climàtic, amb actuacions com ara la transformació de la mobilitat urbana. En aquesta línia, al seu programa també proposen augmentar un 25% les plaques fotovoltaiques a la ciutat.

Pel que fa a l’accés a l’habitatge, els comuns proposen desenvolupar pla d’habitatge amb 362 pisos de protecció social. També, basant-se en el model impulsat per Ada Colau a Barcelona, suggereixen que les noves promocions privades reservin un 33% per habitatge social.

Eduard Navarro, número dos de la llista, ha centrat el seu debat en la cohesió dels barris de Sabadell, que “s’ha vist afeblida amb l’esclat de la crisi econòmica i els seus efectes”, explica. També ha garantit que “la mirada de gènere impregnarà totes les polítiques del grup”.

Una cita amb les urnes

El cap de llista dels comuns considera que “la ciutat està en un moment històric clau”. L’alcaldable diu que Sabadell “ha tingut un dels grans municipalismes del país amb l’alcalde Farrés, del que la nostra formació és hereva directa, i també la pitjor, amb Bustos”. És per això que demana a la ciutadania a acudir a la seva cita amb les urnes el 26-M i fer-ho amb “responsabilitat”.

“Ens desmarquem de l’escenari de subhasta electoral, totes les propostes són un compromís ferm o declaració d’intencions”, ha matisat Berlanga, que assegura que els 220 punts presentats avui són “realistes”.

“Aquestes eleccions són clau i hem de ser exigents, no hem de votar una marca política sinó un programa de ciutat”, ha explicat. De fet, el candidat assegura que hi ha partits polítics amb representació al ple que “no tenen programa electoral a la seva web”. Ha  assegurat també que el seu grup parlamentari té “capacitat, propostes i il·lusió”.

Comentaris
To Top