Ciutat

Escons en Blanc es presenta per primera vegada a les municipals sabadellenques

Logo d'Escons en Blanc / Cedida

La candidatura d’Escons en Blanc aterra a Sabadell de cara a les municipals del 26 de maig. La formació s’ha presentat per primera vegada a la ciutat en la recerca dels veïns disconformes amb la política actual.

El responsable de campanya de la formació, Joan Ramon Serrafont, ha repassat la trajectòria política de Sabadell destacant la “corrupció” dels casos Mercuri i Bustos com a motius principals per posar el peu a les eleccions sabadellenques.

“Vot en blanc representat”

Escons en Blanc sorgeix com a resposta a la demanda d’uns ciutadans democràticament actius que, no sentint-se representats per cap dels actuals partits polítics, es veuen abocats al vot en blanc, a l’abstenció, o vot nul.

La formació vol donar visibilitat a la disconformitat dels voltants donant una opció d’usar el sufragi per reflectir el rebuig als altres poders polítics. “Escollir Escons en Blanc és una forma de fer servir el vot amb validesa representativa” explica Serrafont en contraposició de l’abstenció i el vot nul que no té cap utilitat a ulls de la llei.

Escons en Blanc ha aconseguit representació en pobles com Foixà, al Baix Empordà i a Gironella, al Berguedà. Els escons que aconsegueixen els deixen buits renunciant a qualsevol tipus de sou o subvenció amb l’afany de reclamar “la creació d’una llei electoral a Catalunya” i “el vot en blanc representat” per “apropar” a les persones al sistema democràtic i expressar el malestar ciutadà amb la gestió política.

Comentaris
To Top