Ciutat

Esquerra Sabadell presenta la seva llista amb la diversitat com a bandera

Esquerra Republicana ha presentat aquest dissabte la seva llista per les municipals del 26 de maig. En l’acte fet al racó del campanar hi ha participat el fins ara diputat Joan Tardà. La presentació també ha comptat amb la intervenció de Meritxell Serret, Marta Rovira en format de vídeo i la lectura d’un discurs fet per l’ocasió d’Oriol Junqueras, en què assegura que els republicans “volen una majoria, i aquesta majoria comença per Sabadell”.

El líder D’ERC a Sabadell, Juli Fernàndez, ha destacat la diversitat de la seva llista, assegurant que està formada per “gent molt diversa”, i que per tant, podem arribar acords amb gent molt diferent”. Tot i això, el republicà ha tornat a repetir que hi ha línies vermelles per pactar: el 155 i la corrupció. Fernàndez ha assegurat que en aquestes eleccions els votants tindran dues opcions: l’honestedat contra els hereus de la corrupció, i el neobustime. També ha reiterat la necessitat “d’una força el més amplia possible”, amb l’objectiu de liderar aquest “govern divers”.

Juli Fernàndez intervenint a l’acte / Óscar Espinosa

Fernàndez s’ha mostrat confiat en treure uns bons resultats a les municipals, i ha sentenciat que “mai a la vida havíem tingut l’oportunitat que a Sabadell guanyés un partit independentista, i ara tenim l’oportunitat”.

Els 10 primers a la llista

A l’acte hi han intervingut els 10 primers candidats de la llista republicana, i cadascú ha fet un repàs de la seva especialitat.

Èlia Soriano, la número 2, ha afirmat que des d’Esquerra es treballarà per aconseguir reduir la segregació escolar, que a Sabadell actualment es troba al 36%. A més, ha destacat com d’important és l’educació davant l’estigmatització, i per aconseguir una societat cohesionada.

Gabriel Fernàndez ha destacat la feina feta en el govern els últims quatre anys, i ha afegit que per seguir amb aquests canvis només és possible amb el partit republicà. El número 3 ha explicat que treballaran per seguir augmentant el parc públic i millorar el servei d’atenció a les persones grans, com també els equipaments per aquesta gent.

Glòria Llobet, la quarta de la llista, i també membre de Jovent Republicà, s’ha postulat com a “representant de la veu dels joves” i ha indicat que faran front a “ajudar-los i acompanyar-los”. A més, ha destacat que “tot i ser un 15% de la població” s’invisibilitza als joves, i que per tant, “cal apoderar-los”.

Santi Valls, al número 5, sense pèls a la llengua, ha assegurat que “Sabadell ha estat i és una ciutat grisa”, però ha afegit que “això està canviant”. Ha afirmat que és necessari un canvi de mirada, que passa per “un canvi en la jerarquització de les persones i els cotxes”. “No prohibirem el cotxe, però ha de tenir un altre ús, un altre espai” ha afirmat Valls. A més, ha parlat de la importància de la connexió entre Castellar i la C-58 per ajudar a repensar la Gran Via.

Juli Fernàndez (ERC) planteja convertir la zona de l’Artèxtil en el districte administratiu i d’innovació

Paqui Maya, sisena a la llista, ha posat l’accent en la diversitat i en l’integració. Maya és la primera dona d’ètnia gitana que concorre en unes llistes municipals, i ha destacat la importància de defensar les minories i la lluita contra la discriminació. “Necessitem una societat inclusiva i la tindrem amb Esquerra Republicana” ha sentenciat Maya. També Palau, número 10 a la llista, ha parlat de la importància de la diversitat, i va demanar polítiques per integrar al col·lectiu transgènere.

Raul Garcia Barroso, número 7 i advocat del cas mercuri, ha afirmat que l’única forma d’erradicar la corrupció de l’Ajuntament és a través d’un govern republicà. “El fonamental és guanyar” ha assegurat. A més, ha assegurat que Esquerra va aconseguir fer fora a Bustos i frenar a Ayuso i que “ara toca frenar a Farrés”.

A l’acte també hi ha intervingut els números 8 i 9, Isabel Casals i Pere Farrés, que han desgranat part del programa d’esquerra en Cultura i també en l’àmbit social.

També hi ha participat Joan Tardà, que ha afirmat que “només podrem encara el repte del s.XXI, si som capaços de construir una democràcia d’exel·lència, no com la democràcia espanyola”.

Protesta del CDR sense resposta

Diversos membres del CDR de Sabadell han fet acte de presència, on han demanat explicacions i han fet preguntes amb diverses pancartes. Tot i la seva presència al llarg de tot l’acte i alguns crits al final de tot, no han afectat a la normalitat de l’acte. Entre les preguntes llançades pels membres dels CDR hi havia si hi hauria unitat entre els partits independentistes a les eleccions o també una reclamació perquè s’implementés la república.

Finalment, l’acte va acabar amb l’actuació del grup Vakombà.

Comentaris
To Top