Ciutat

La residència pública i l’institut: les promeses de la Crida de Sabadell pel sud

El cap de lista de la Crida, Maties Serracant, i la número dos, Nani Valero, aquesta tarda / D.S.

“Què proposes per al sud?” Amb aquesta pregunta, la Crida per Sabadell ha presentat el seu programa per la zona sud de la ciutat. L’acte ha anat a càrrec del cap de llista de la formació, Maties Serracant, la número dos, Nani Valero, i el número 22, Vicente Palomo.

La presentació s’ha fet a la plaça del Mestre Planas com a mostra de “la recuperació de l’espai públic, perquè la xarxa d’espais verds també són les petites places”, segons Serracant. El candidat a les eleccions ha destacat així un dels projectes que s’han dut a terme aquest mandat, com la unió d’aquesta i la plaça de Montserrat Roig, a l’altra banda del carrer.

Diferents propostes pel sud / D.S.

L’actual alcalde ha posat de relleu el “compromís” del govern local a “reivindicar a la Generalitat de Catalunya els deutes que tenia amb la ciutat”, en referència a l’esperada residència del sud – per la que ja hi ha un acord amb el govern català, tot i que no vinculant­– i l’institut públic de la mateixa zona, que considera “molt necessari”.

El cap de llista de la Crida ha admès que l’institut començarà a funcionar en estat “encara precari”, ja que tot i que està previst que obri les seves portes el proper curs, ho farà en barracons. “Vetllarem pel futur d’aquest centre”, ha explicat Serracant, i ha promès que “a diferència de l’anterior govern socialista, no deixarem que s’eternitzin els barracons”.

“Sensació d’oblit”

“Hem percebut que al sud de la ciutat hi ha una sensació d’oblit, pel que fa a equipaments i a la mobilitat dins del barri, elements que cal revertir”, ha reconegut Nani Valero. “Tenim un gran repte amb el centre social L’Obrera, volem que l’equipament es quedi”, ha conclòs.

Comentaris
To Top