Ciutat

Baixa incidència de la vaga de maquinistes als FGC

Només un 2,5% dels maquinistes han fet vaga al matí, i un 7,4% a la tarda

Imatge d'arxiu d'un tren dels FGC amb destinació a Can Feu | Gràcia, durant les obres d'aquest passat estiu / ÓSCAR ESPINOSA

L’afectació al servei de tren dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya durant la vaga convocada per aquest dilluns ha estat mínima: només el 2,5% dels maquinistes han secundat les aturades al matí; i un 7,4% a la tarda. Fonts de l’empresa han indicat al D.S. que durant l’aturada prevista entre les 7 i les 9 del matí només 3 dels 122 maquinistes que havien de treballar no ho han fet. A la tarda han deixat de treballar 8 de 109.

Tot plegat ha fet que, tot i que els serveis mínims eren del 50% en tots dos trams, el servei hagi funcionat fins al 74% en la línia Barcelona-Vallès al matí; i un 80% a la tarda. Tot i això, el volum de viatgers s’ha reduït durant tot el dia en un 6,5% en comparació amb un dia laborable normal.

El sindicat de maquinistes Semaf –que té només 2 de 23 representants al comitè d’empresa– ha convocat set dies d’aturades parcials de dues hores aquest mes de maig per denunciar la “falta de voluntat en arribar a acords” per part dels responsables de la companyia en la millora de les condicions de treball. Les aturades han començat aquest dilluns i es repetiran durant tota la setmana; i també els dilluns 20 i 27. Les franges afectades seran d’una a tres de la matinada, de set a nou del matí i de cinc de la tarda a set del vespre. Els maquinistes reclamen millores en formació i salut laboral, entre d’altres.

Comentaris
To Top