Ciutat

Farrés (PSC), sobre l’Aplec: “La festa ha perdut musculatura”

Marta Farrés en una imatge d'arxiu / Lluís Franco

Centenars de sabadellencs han pujat fins al Santuari de la Salut per rebre una nova edició de l’Aplec de la Salut. Cada any, la segona Festa Major de la ciutat va perdent participants que opten per marxar fora per aprofitar el dia festiu o no s’apropen a gaudir de la tradició al parc.

L’alcaldable del PSC, Marta Farrés, ha expressat la preocupació per una festa que s’ha anat “diluïnt” i ha “perdut musculatura” fins a quedar freda. Farrés ha destacat “recuperar l’homenatge contra el nazisme”, eliminada en aquesta edició, on es commemorava la memòria dels sabadellencs deportats als camps nazis, que es feia durant l’Aplec i la “recepció institucional” que concentrava partits polítics i entitats. L’acte s’ha traslladat a la plaça Montserrat Roig i es realitzarà en el Dia Internacional en Memòria de les víctimes de l’Holocaust. La intenció de la candidata socialista és “recuperar allò que ja funcionava on tothom hi estava còmode”.

En declivi

Al llarg dels anys i els governs, les edicions de l’Aplec de la Salut han anat canviat. Antigament, es feia la recepció amb l’alcalde després de la missa celebrada el primer dia de festa. Aquest any, l’homenatge contra el Nazisme ha patit un canvi de dates. En canvi, s’ha afegit l’Aplec al carrer diumenge en tot l’eix central amb activitats per petits i grans amb música amb el grup de trap local Flashy Ice Cream.

Al Santuari, s’ha mantingut la tradició amb la pujada popular al Santuari organitzat amb la Unió Excursionista de Sabadell (UES), el Cros de la Salut de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS) i el concert i la missa per cantar la festivitat.

Comentaris
To Top