Ciutat

Els Saballuts descarreguen el 4 de 8, el 5 de 7 i el 7 de 7 en la diada de Sant Ponç

Els Saballuts van assistir aquest diumenge a una de les dates més assenyalades de la seva temporada. Es tracta de la diada de Sant Ponç, que van celebrar a la plaça d’Octavià de Sant Cugat del Vallès amb els Castellers de la Vila de Gràcia, els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Sant Cugat (Gausacs) com a colla amfitriona.

La diada, en general, va anar ràpida i va ser força fluida. Els Saballuts hi van descarregar el 4 de 8 a primera ronda, el 5 de 7 a segona, i el 7 de 7 a tercera ronda. Aquest últim va patir modificacions en algun pis, motiu pel qual va tenir una mica més de moviment que el tronc descarregat habitualment, però tot i així es van assolir els tres castells de forma satisfactòria.

El pom de dalt del 7de7 dels Saballuts / JORDI VILAS (CEDIDA)

Aquest any, el fet de tenir dues baixes sensibles de canalla i tronc va fer que els Castellers de Sabadell (Saballuts) es replantegessin el 3 de 8 que també volien portar a Sant Cugat, i per això van rebaixar una mica les expectatives. Tampoc van poder portar la torre (2de7), per la que la cap de colla, Bea Jiménez, creu que encara li queda una o dues setmanes més. “Ens hauria agradat portar la clàssica avui (3 de 8, 4 de 8 i 2 de 7) però no ha sigut possible. De tota manera continuarem treballant de valent”.

Per altra banda els Gausacs van anar a màxims a la seva diada descarregant un 4 de 8 que portaven molt temps amb ganes de treure’l, un castell que es va deformar una mica però estava prou parat i tranquil. El 2 de 7 es va moure una mica més, però també van poder descarregar-lo amb normalitat. En acabar, van descarregar un ample 7  de 7 que va permetre algunes estrenes de tronc.

Respecte a les expectatives -ja superades- que s’havien marcat els Castellers de Sant Cugat per als castells de set i de vuit, el cap de colla de Gausacs, Martí Vinyes, va justificar l’assoliment del 4 de 8 com un fet que en cap circumstància ha depès de la importància de la diada. Doncs “els castells no van determinats per les diades”, afirmava.

Diada de màxims

La cap de colla dels Saballuts, Bea Jiménez, va posar en valor l’actuació de Sant Ponç com una diada on s’ha d’anar a màxims, fet que en part es deu a una història de rivalitat sana i amistosa entre les colles vallesanes. “Algunes vegades més intensa, altres més cordial“, afirmava rient. “Però el fet de treballar amb més ànims i força aquesta diada no es limita solament en aquesta “competició”, és un plaer per nosaltres actuar amb Gausacs, i més en aquesta bonica plaça on es veu el monestir de fons”.

Durant l’actuació Martí Vinyes, dels Gausacs, explicava que Sant Ponç sempre ha estat una diada especial i esperada, la primera que els Gausacs solen celebrar a casa i en un lloc privilegiat com és la plaça d’Octavià. “Es tracta d’una actuació que també s’acompanya d’altres activitats preparades al llarg del cap de setmana; com les vigílies de dissabte i també les matinades de diumenge (abans dels castells), una activitat molt destacada que arrossega un gruix de la colla interessant”. En aquest punt, el cap de colla va destacar l’equip de gralles, ja que “estan fent molt bona feina aquesta temporada”.

Resultats de la Diada de Sant Ponç

Gausacs: 2 pde 4, 4 de 8, 7 de 7, 3 pilars de 5

Castellers de la Vila de Gràcia: 2 pde 4, 2 de 7, intent de 4 de 8, intent de 4 de 8, 7 de 7, 5 de 7, vde5

Saballuts: 2pde4, 4de8, 7de7, 5de7, vde5

Bordegassos de Vilanova: 2pde4, 3de7, 4de7a, 4de7, pde5, pde4

Per als Saballuts la diada de Sant Ponç d’enguany no ha resultat del tot satisfactòria, però sí un bon moment per a estrenes i rodatge dels seus castells sostre.

Pilars d’inici dels Saballuts a la plaça d’Octavià / JORDI VILAS (CEDIDA)

Comentaris
To Top