Ciutat

Homenatge a Miquel Civil i Desveus, el sabadellenc de les llengües sumèries

Miquel Civil i Desveus / Ajuntament

Sabadell és un bressol intel·lectual. La ciutat homenatjarà el desaparegut Miquel Civil i Desveus aquest dimecres 15 de maig, a les 19 h, al Casal Pere Quart. En l’acte hi intervindran Oriol Civil, germà de Miquel Civil; el professor de l’Institut del Pròxim Orient Antic Lluís Feliu i el monjo del Monestir de Montserrat Pius-Ramon Tragan. L’acte l’organitza l’Ajuntament.

Amant de l’antiga Mesopotàmia

Desveus va nèixer l’any 1926 a Sabadell i va morir el passat mes de gener a Chicago. Era fill de Maria dels Àngels Desveus i Duran, mestra i filla d’uns reconeguts industrials de la ciutat. De ben jove, va adquirir una formació humanística didàctica. L’any 1955, marxa a París on es considera un exiliat cultural. Allí contacta amb el món universitari i estudia el doctorat a l’École Pratique des Hautes. Études. L’any 1958 fou contractat per la Universitat de Pennsilvània (Filadèlfia), on es guarda una de les col·leccions més importants de tauletes cuneïformes del món, i es trasllada als Estats Units. Finalment, és contractat perl’Oriental Institut de la Universitat de Chicago, ciutat on es trasllada permanentment.

Les seves investigacions engloben l’estudi integral del món sumeri, la llengua de l’antiga Mesopotàmia: la lexicografia, la tecnologia i la cultura material, la literatura i la gramàtica. Va ser reconegut doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona l’any 2000.

Comentaris
To Top