Ciutat

Aquest diumenge, 4a edició de l’Aplec de Sant Pau de Riu-sec

L'Aplec de Sant Pau de Riu-sec de l'any passat amb la gent arrrivant a l'església / LLUÍS FRANCO

Aquest cap de setmana es celebra la 4a edició de l’Aplec de Sant Pau de Riu-sec. L’Associació d’Amics de Sant Pau de Riu-sec, presidida per Francina Carenes, té cura des de fa anys d’aquest espai. Carenes ha explicat que van decidir organitzar aquest aplec per tal de fer “sobretot una tasca de sensibilització i difusió sobre la greu situació de Santa Pau de Riu-sec”.

La festa començarà a les 9.30h. Es podrà fer un taller de maquetes retallables i hi haurà jocs infantils. També hi haurà havaneres i cant coral a càrrec del grup Pirates de Bellaterra i les Corals, Collserola, Gospel de la UES. I ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Contemporània.

Com és tradicional també s’oficiarà la missa concelebrada, amb el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau, i el rector de la Puríssima, Joan Nadal. Durant la jornada es farà un recapte d’aliments a favor de Càritas Diocèsana.

Un indret amb 2000 anys d’història

Aquest complex arquitectònic inclou l’església d’estil romànic del segle XI. Les excavacions  realitzades  han fet aflorar importants restes arqueològiques i una seqüència i superposició d’assentaments des d’època romana republicana fins pràcticament a l’actualitat de forma quasi intinterrompuda. A més també s’han descobert una necròpolis des del segle XI al segle XIX, algunes construccions emplaçades a l’entorn de l’església que podrien correspondre al període de domini i possessió de Riu- sec per l’Ordre del Temple, entre mitjan segle XII i el segle XIII.

Malgrat aquesta rellevància, i un pla aprovat per l’Ajunament de Sabadell i la secció d’arqueologia del departament d’Història de la UAB, “sorprenentment, aquests estudis varen ser paralitzats per part de l’anterior consistori, i la seva conservació roman amenaçada i la falta d’aprofundiment en el seu coneixement científic limita sens dubte, l’adequada difusió del nostre patrimoni”, explica Francina Carenes.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top