BADIA

Ana Luque (Totes fem Badia): “Ens presentem amb la il·lusió de poder ser una alternativa al PSC”

La candidata de Totes Fem Badia, Ana Luque, explica el projecte / X.O

Totes fem Badia ha celebrat aquest dissabte el seu acte central al parc de Joan Oliver. Simulant una assemblea, la formació, que està constituïda per l’Alternativa d’Esquerres de Badia (AEB-CAV) i Badia en Comú, ha presentat els eixos bàsics d’un programa marcat per la participació ciutadana, la transparència i la comunicació, i les polítiques d’igualtat.

“Ens presentem amb la il·lusió de poder representar una alternativa al govern socialista”, ha explicat la seva alcaldable, l’Ana Luque. La candidata ha defensat que el govern del PSC “s’ha frenat” i que hi ha iniciatives que no prosperen. “Nosaltres tenim ganes de fer-ho, i volem tirar endavant tot allò que cal al municipi”, ha assegurat Luque. Precisament, la proposta de Fem Badia passa per fer partícips als ciutadans de la gestió del municipi. “Volem crear consells de participació ciutadana perquè tota la població pugui aportar la seva veu”, ha explicat l’alcaldable.

“Som municipalistes i el més important de tot és que no volem que l’alcaldia sigui el govern de l’Eva Menor o de l’Ana Luque; volem governar amb tothom”, ha assegurat la Teresa Reverter, membre de la llista. Sobre la transparència i la comunicació, Reverter ha defensat que “cal explicar el que s’ha de fer, perquè s’ha de fer i com s’ha de fer”.

Propostes concretes

 Al llarg de l’assemblea simulada, els candidats de la formació han exposat punts concrets del programa. S’ha parlat de la remodelació del poliesportiu, que segons la formació, es troba “en un estat lamentable després d’anys d’abandonament i falta de manteniment”. També s’ha parlat de la retirada de l’amiant en els edificis afectats, de la municipalització de serveis, i de generar un sistema de pressupostos participatius.

Sobre l’actual sistema de serveis socials, la formació considera que és un model “paternalista” i que no es fa un acompanyament suficient de les famílies. Per aquest motiu plantegen una “reorganització”, que a més d’ajudar als col·lectius vulnerables, els acompanyi per millorar la seva situació. En aquest sentit, la formació també fa una aposta decidida per l’educació i l’ocupació.

Totes fem Badia creu necessari impulsar més millores en les polítiques d’ocupació i aposta per formar a la població aturada, però també planteja el cooperativisme i l’autoocupació com a solucions efectives.

Comentaris
To Top