Ciutat

El PSC es reivindica com l’alternativa: “L’únic canvi possible som nosaltres!”

La batalla per l’alcaldia s’intensifica: el PSC apuja el to i apunta al govern quadripartit i al candidat d’ERC

D.S.

La batalla per l’alcaldia s’intensifica: el PSC apuja el to i apunta al govern quadripartit i al candidat d’ERC, Juli Fernàndez, el seu principal rival segons les enquestes. L’alcaldable socialista, Marta Farrés, ha protagonitzat avui un acte de presentació de candidatura, en què ha volgut treure perfil per a aconseguir l’alcaldia en les eleccions del proper 26 de maig. En un esdeveniment a l’espai polivalent del Parc del Nord, que ha comptat amb la presència de centenars de persones i dels principals candidats de la llista.

L’únic canvi possible som nosaltres!“, ha exclamat Farrés davant del públic assistent, a qui ha demanat: “Voteu amb ganes! Ha arribat el moment de guanyar a Sabadell!”. La candidata socialista ha reivindicat el PSC com “l’esperança i el diàleg” per a Sabadell. En contraposició, ha tornat a atacar el govern municipal –”un govern de transició i que no ha funcionat”, segons ella–.

Si l’exalcalde i candidat d’ERC, Juli Fernàndez, acusa a Farrés de representar el “neobustisme”, ara l’alcaldable socialista li ha tornat apuntant a la duplicitat de càrrecs: “Ens debem als sabadellencs. A ningú més. No em presento per ser delegada del govern, sinó per ser alcaldessa de Sabadell“, ha exclamat.

Encara en aquesta línia, ha identificat el govern quadripartit com un executiu a favor de les ocupacions d’habitatge, contra la Policia Municipal i que ha oblidat l’espai públic. “Volem tornar a tenir uns carrers nets, a tenir seguretat”, ha apuntat i acte seguit ha remarcat: “La seguretat no és de dretes, també la defensem la gent d’esquerres“. Al marge, amb la retòrica anti-procés, Farrés s’ha postulat com el “vot de la convivència” davant de l’executiu de Maties Serracant, que considera “que no ha representat tota la ciutadania”.

Promeses en obra pública

Farrés ha fet un repàs a les seves promeses en inversions si arriba al govern de Sabadell. Ha posat èmfasi en les grans reformes de ciutat i la millora d’infraestructures en la mobilitat i el transport, com la Ronda Nord i l’aeroport de Sabadell, i el retorn del servei d’Oncologia Pediàtrica al Parc Taulí, mesures que depenen del govern de la Generalitat i no de l’Ajuntament.

Entrevista a Marta Farrés (PSC): “Els repto que parlin de mi, no de Bustos”

En clau local, però, s’ha reiterat en els seus projectes pels barris, com la construcció d’una nova comissaria de Policia Municipal al nord de la ciutat o el Centre d’Arts Escèniques de Campoamor.

Manifest a favor de Farrés

L’acte ha coincidit amb la presentació d’un manifest a favor d’una alcaldia socialista. Una cinquena de persones de la societat sabadellenca s’han adherit a un text de suport a la candidata socialista, Marta Farrés. El manifest duu el títol El Sabadell que vull i posa de relleu que a la ciutat s’ha produït una “pèrdua de lideratge”.

Davant d’aquest fet, reivindiquen la “capacitat de lideratge” de Farrés, a qui veuen com el fil conductor per encapçalar un futur govern municipal. Entre els signants, figuren l’exdiputat del PSC al Congrés, Joan Marcet, l’exdiputat d’Unió al Congrés Jordi Casas, l’actor Ramón Madaula, l’arquitecte Xavier Sauquet, el director d’Innovació a l’Hospital Clínic, Joan Bigorra, i l’activista pels drets humans Kingley Lawal. També hi ha els exregidors d’ICV Carles Marlés i del PSC Manel Giménez, entre moltes d’altres persones de la societat civil.

Comentaris
To Top